Δεν θα παραλάβει την διερευνητική εντολή ο Βενιζέλος; - iefimerida.gr

Δεν θα παραλάβει την διερευνητική εντολή ο Βενιζέλος;

Δεν θα δεχτεί την διερευνητική εντολή ο Βενιζέλος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προς οριστικό ναυάγιο οδηγείται η διαδικασία των διερευνητικών εντολών για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Μετά τις άκαρπες προσπάθειες του Αντώνη Σαμαρά και, όπως φαίνεται, του Αλέξη Τσίπρα, πληροφορίες θέλουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο να μην δέχεται την διερευνητική εντολή αύριο από τον Κάρολο Παπούλια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που πρέπει να πάρει την διερευνητική εντολή από τον Κάρολο Παπούλια αν την επιστρέψει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, σκέφτεται να μην παραλάβει την εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά να του ζητήσει να προχωρήσει άμεσα στο επόμενο στάδιο που προβλέπει το Σύνταγμα της Ελλάδας. Δηλαδή, να συγκαλέσει σύσκεψη των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων που μπήκαν στην Βουλή, και να τους ζητήσει να εξετάσουν από κοινού -έστω και την ύστατη ώρα- τη δυνατότητα σχηματισμού εθνικής ενότητας.

Αν δεν τελεσφορήσει ούτε αυτή η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών τότε, βάσει του Συντάγματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ζητήσει από ανώτατο δικαστικό το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης για τη διενέργεια νέων εκλογών στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Αν ισχύσει η πληροφορία για τις προθέσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου, τότε μένει να φανεί πως θα διαχειριστούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί την παρουσία του Νίκου Μιχαλολιάκου, του ηγέτη της Χρυσής Αυγής, στη σύσκεψη...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ