Ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης τελικά ήταν γυναίκα! - Νέα στοιχεία [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης τελικά ήταν γυναίκα! - Νέα στοιχεία [εικόνες]

Ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης τελικά ήταν γυναίκα!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο στυγερός δολοφόνος πετσόκοβε πόρνες τυφλωμένος από την οργή για τη χρήση του σώματός τους στις ακολασίες και όχι στην αναπαραγωγή του ανθρώπινου είδους; Κι όμως. Είναι πάρα πολύ πιθανό.

Στοιχεία που προκαλούν ερωτηματικά για το φύλλο του θρυλικού δολοφόνου, τον οποίο δεν συνέλαβε ποτέ η Scotland Yard, παραθέτει το νέο βιβλίο του νομικού Τζον Μόρις ο οποίος με «Το χέρι μιας γυναίκας» επιχειρεί να ρίξει φως στο μεγαλύτερο λονδρέζικο μυστικό όλων των εποχών.

Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι πίσω από τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη που έδρασε το 1888 και δολοφόνησε με φριχτό τρόπο πέντε πόρνες στο Whitechapel του Λονδίνου κρύβεται η Ουαλή Λίζλι Ουίλιαμς, σύζυγος του βασιλικού γιατρού Σερ Τζον Ουίλιαμς, ο οποίος μάλιστα ήταν ο πρώτος ύποπτος για τις δολοφονίες.

Ο Μόρις πιστεύει ότι αν προσέξει κανείς τα στοιχεία των υποθέσεων θα καταλήξει εύκολα στο συμπέρασμα ότι ο δράστης ήταν γυναίκα. Κανένα από τα θύματα δεν είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά ενώ τα προσωπικά αντικείμενα ενός θύματος «είχαν αφαιρεθεί με καθαρά γυναικείο τρόπο», όπως είχε παρατηρήσει εφημερίδα της εποχής.

Η Μέρι Τζέιν Κέλι, η μόνη από τα θύματα που δεν δολοφονήθηκε σε δημόσιο χώρο, ήταν άλλωστε για πολλά χρόνια η ερωμένη του συζύγου της (γι' αυτό άλλωστε είχε θεωρηθεί ύποπτος).

«Η Λίζλι σκότωνε με οργή γιατί η ίδια δεν μπορούσε να κάνει παιδιά. Αφαιρούσε τις μήτρες γυναικών επειδή τις χρησιμοποιούσαν για να παρέχουν πληρωμένο σεξ, αντί να τεκνοποιήσουν», γράφει ο Μόρις.

Ο πρώτος φόνος (της 43χρονης Μέρι Αν Νίκολς) έγινε στις 31 Αυγούστου 1888 για να ακολουθήσουν η 47χρονη Ανι Τσάπμαν στις 8 Σεπτεμβρίου, η 44χρονη Λίζι Στράιντ στις 30 Σεπτεμβρίου, η 46χρονη Κάθριν Εντόουβς στις 30 Σεπτεμβρίου και η 25χρονη Μέρι Τζέιν Κέλι στις 9 Νοεμβρίου.

«Μελέτησα με τον αείμνηστο πατέρα μου χιλιάδες έγγραφα και αποδεικτικά στοιχεία. Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι ο αντεροβγάλτης ήταν γυναίκα. Επειδή, όμως, από την αρχή όλοι πίστεψαν πως ο δολοφόνος ήταν άντρας, οι ντετέκτιβ αγνοούσαν όλα τα στοιχεία που έδειχναν την πραγματική ταυτότητά του», υποστηρίζει ο συγγραφέας και προσθέτει ότι κοντά στο πτώμα της Εντόουβς είχαν βρεθεί πάνω στο αίμα αποτυπώματα γυναικείου παπουτσιού. Επιπλέον στη σκηνή εγκλήματος της Μέρι Κέλι βρέθηκαν γυναικεία ρούχα και ένα καπέλο που κανείς ποτέ δεν την είχε δει να φοράει.

Με τον θάνατο της Μέρι Τζέιν Κέλι ο κύκλος του αίματος έκλεισε επειδή ήταν η ερωμένη του άντρα της. Ο απόλυτος στόχος.

Η Λίζλι είχε παντρευτεί τον Τζον Ουίλιαμς το 1872 όταν ήταν 22 ετών κι εκείνος 32. Αμέσως μετά τις αιματηρές δολοφονίες η σύζυγος έπαθε νευρικό κλονισμό. Πέθανε το 1912 από την επάρατο νόσο ενώ την είχαν ανακρίνει πολλές φορές οι αστυνομικοί που θεωρούσαν ύποπτο τον σύζυγό της...

Τον περασμένο Νοέμβριο ο Τόνι Γουίλιαμς ανακάλυψε στο σπίτι του ένα μαχαίρι το οποίο οι αρχές θεωρούν ότι πρέπει να ήταν το όπλο του εγκλήματος και ανήκε... στον Σερ Τζον Ουίλιαμς. Ηταν το μαχαίρι που χρησιμοποιούσε στα χειρουργεία του (υπήρξε γιατρός της βασίλισσας Βικτόρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ