Απεργία πείνας τέλος για την φυλακισμένη πρώην πρωθυπουργό Γιούλια Τιμοσένκο - iefimerida.gr

Απεργία πείνας τέλος για την φυλακισμένη πρώην πρωθυπουργό Γιούλια Τιμοσένκο

Απεργία πείνας τέλος για την Γιούλια Τιμοσένκο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανακοίνωσε την απόφασή της λίγες ώρες μετά την αναβολή της συνόδου κορυφής ηγετών της κεντρικής Ευρώπης. Η κυβέρνηση φοβήθηκε την παταγώδη αποτυχία λόγω μποϊκοτάζ των ηγετών που συμπαραστέκονται στην Τιμοσένκο.

Την απεργία πείνας την ξεκίνησε στις 20 Απριλίου σε μια ένδειξη διαμαρτυρίας για τις κακοποιήσεις που υποστηρίζει ότι υπέστη από τους δεσμοφύλακές της στη φυλακή, όπως δήλωσε σήμερα η κόρη της Ευγενία.

Απεργία πείνας τέλος για την φυλακισμένη πρώην πρωθυπουργό Γιούλια Τιμοσένκο | iefimerida.gr 0

Η Γιούλια Τιμοσένκο εκτίει από τον Αύγουστο ποινή φυλάκισης επτά ετών καθώς κρίθηκε ένοχη των κατηγοριών για κατάχρηση εξουσίας και παρότι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας αρνείται να την δει γιατρός στη φυλακή επειδή φοβάται πως θα την δολοφονήσουν.

Απεργία πείνας τέλος για την φυλακισμένη πρώην πρωθυπουργό Γιούλια Τιμοσένκο | iefimerida.gr 1

Στην Ουκρανία μετέβει ωστόσο ο Γερμανός γιατρός Λουτς Χαρμς, ο οποίος θα εξετάσει την Τιμοσένκο και «θα βοηθήσει τη μαμά να σταματήσει την απεργία πείνας από αύριο», όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους η Ευγενία Τιμοσένκο.

Νωρίτερα σήμερα η ουκρανική κυβέρνηση ανέβαλε επ' αόριστον σύνοδο κορυφής ηγετών της κεντρικής Ευρώπης που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα στη Γιάλτα (νότια Ουκρανία) επειδή υπήρξαν φόβοι για μποϊκοτάζ από πολλούς ηγέτες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μεταχείριση της φυλακισμένης Τιμοσένκο.

Απεργία πείνας τέλος για την φυλακισμένη πρώην πρωθυπουργό Γιούλια Τιμοσένκο | iefimerida.gr 2

«Η Ουκρανία θεωρεί εύλογο να αναβάλει για αργότερα τη σύνοδο κορυφής αρχηγών κρατών της κεντρικής Ευρώπης που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στη Γιάλτα, καθώς οι πρόεδροι πολλών ευρωπαϊκών χωρών δεν μπορούν να συμμετάσχουν», ήταν η επίσημη κυβερνητική εξήγηση της αναβολής, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ