Ο Παπούλιας έδωσε διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης στον Τσίπρα - iefimerida.gr

Ο Παπούλιας έδωσε διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης στον Τσίπρα

Ο Παπούλιας έδωσε διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης στον Τσίπρα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και ανέλαβε διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο κ.Παπούλιας υποδεχόμενος στο γραφείο του τον πρόεδρο της ΚΟ της ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «Σας κάλεσα για να σας αναθέσω διερευνητική εντολή. Η χώρα έχει ανάγκη από κυβέρνηση».

Από την πλευρά του ο κ.Τσίπρας δήλωσε «Είναι μια ιστορική στιγμή για την αριστερά και προσωπική ευθύνη για μένα, αν σκεφτεί κανείς ότι την προηγούμενη εντολή την είχε λάβει ο Χαρίλαος Φλωράκης. Θα είχα περισσότερες πιθανότητες για τον σχηματισμό κυβέρνησης, αν είχαμε έναν διαφορετικό εκλογικό νόμο ή παίρναμε περισσότερους ψήφους. Ο λαός όμως αποφάσισε. Πρέπει να σεβαστούμε την απόφασή του και να προσπαθήσω για το καλύτερο».

«Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, για να εκπληρώσουμε τους στόχους μας» απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας, όταν ρωτήθηκε αν θα δεχθεί τη στήριξη από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο.


Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ