Πέθανε ο πιο παχύσαρκος γάτος του κόσμου [εικόνες] - iefimerida.gr

Πέθανε ο πιο παχύσαρκος γάτος του κόσμου [εικόνες]

γάτος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο γάτος εν ονόματι Μιάου δικαιωματικά κατείχε τον τίτλο του πιο παχύσαρκου γάτου. Το βάρος του έγινε η αιτία να γίνει διάσημος και να απολαμβάνει τα φλας των φωτογράφων αλλά έγινε και η αιτία να χάσει τη ζωή του.

Ο αξιαγάπητος και χαδιάρης γατούλης πέθανε από πνευμονική ανεπάρκεια. Τον γνωρίσαμε λίγο καιρό πριν, όταν η παράξενη εικόνα του έκανε τον γύρω του κόσμου μέσα από τα παγκόσμια ΜΜΕ. Ο Μιάου ζύγιζε, ούτε λίγο ούτε πολύ 40 ολόκληρα κιλά, ξεπερνώντας κατά πολύ το, φυσιολογικό για το είδος του, βάρος το οποίο κυμαίνεται από επτά έως δωδεκα κιλά. Η αναλογία των κιλών του σε ανθρώπινα δεδομένα θα ξεπερνούσε τα 600 κιλά.

Επειδή ο 87χρονος ιδιοκτήτης του δεν μπορούσε πλέον να αναλάβει τη φροντίδα του, μετέφερε τον Μιάου στο Καταφύγιο Ζώων Santa Fe & Humane Society τον περασμένο μήνα. Οι υπάλληλοι εκεί έβαλαν τον κοιλιόδουλο γάτο σε αυστηρή δίαιτα. Ενώ στην αρχή φαινόταν να τα πηγαίνει καλά έπειτα παρουσίασε προβλήματα στην αναπνοή. Έτσι υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων, όπως ακτίνες Χ και υπερηχογράφημα καρδιάς και εν τέλη τέθηκε σε οξυγόνο αλλά δεν φάνηκε δυνατός και έχασε τη μάχη.

Ο δίχρονος γάτος βοήθησε στην ευαισθητοποίηση σχετικά με την παχυσαρκία στα κατοικίδια ζώα, τα οποία στην Αμερική γίνονται όλο και πιο παχιά, όπως ακριβώς και οι ιδιοκτήτες τους, και όλο αυτό το επιπλέον βάρος μπορεί να επιταχύνει τον θάνατό τους. Η δημοσίευση της ιστορίας του Μιάου ενέπνευσε πολλούς να βάλουν τα κατοικίδια τους σε μια πιο υγιεινή διατροφή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ