Νέες εκλογές στις 17 Ιουνίου προβλέπουν οι Financial Times - iefimerida.gr

Νέες εκλογές στις 17 Ιουνίου προβλέπουν οι Financial Times

Εκλογές 2012
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκλογές στις 17 Ιουνίου προβλέπουν οι Financial Times, οι οποίοι προειδοποιούν πως η παρατεταμένη πολιτική αστάθεια θέτει σε κίνδυνο το χρονοδιάγραμμα των μεταρρυθμίσεων και μαζί και τα ταμειακά αποθέματα της χώρας.

«Η Ελλάδα προετοιμάζεται για νέο γύρο των γενικών εκλογών καθώς ο επικεφαλής της κεντροδεξιάς παράταξης δεν κατάφερε να αποσπάσει την στήριξη της αριστεράς για τον σχηματισμό «κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Μάλιστα το δημοσίευμα φιλοξενείς δηλώσεις «βαθιά απογοητευμένου», Έλληνα υπουργού ο οποίος τονίζει πως «οι κρίσιμες αποφάσεις για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις, όπως και η οριστικοποίηση του νέου πακέτου λιτότητας των 11,5 δισ. ευρώ θα πρέπει να αναβληθούν μέχρις ότου ορισθεί νέα κυβέρνηση.Μόνο μη πολιτικά μέτρα μπορούν να προχωρήσουν μέχρι τότε, ενώ δύσκολα θα προχωρήσει η χώρα με τις 77 διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις μέχρι την προθεσμία του Ιουνίου».

Έτσι, η βρετανική εφημερίδα καταλήγει προειδοποιεί πως «το αδιέξοδο θέτει σε κίνδυνο το χρονοδιάγραμμα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης από τη δεύτερη δανειακή σύμβαση των 174 δισ. ευρώ. Η χώρα κινδυνεύει να μην μπορεί να πληρώσει τον επόμενο μήνα μισθούς, συντάξεις και δανειακές υποχρεώσεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ