Διεθνής διάκριση για το Γεράσιμο Σκιαδαρέση - iefimerida.gr

Διεθνής διάκριση για το Γεράσιμο Σκιαδαρέση

Γεράσιμος Σκιαδαρέσης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βραβείο ανδρικής ερμηνείας για το ρόλο του στην ταινία «Appartamento ad Atene» (Διαμέρισμα στην Αθήνα), του Ιταλού σκηνοθέτη Ρουτζέρο ντι Πάολα, κέρδισε στο Φεστιβάλ του Νιούπορτ Μπιτς της Καλιφόρνια, ο δημοφιλής Έλληνας ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.

Το «Διαμέρισμα στην Αθήνα», στο οποίο πρωταγωνιστεί ο ηθοποιός, απέσπασε επίσης τα βραβεία καλύτερης ταινίας, σεναρίου και διεύθυνσης φωτογραφίας.

Η υπόθεση της ταινίας, η οποία διαδραματίζεται στην γερμανοκρατούμενη Αθήνα του 1942, παρουσιάζει ένα παραδοσιακό σπίτι, όπου ζουν ένα αντρόγυνο με τα δύο παιδιά τους, ηλικίας δώδεκα ετών και κάτω. Ο σύζυγος είναι διανοούμενος κι ήρεμος, η σύζυγος τυπική νοικοκυρά της εποχής με φόβους για αυτά που συμβαίνουν, τα δε παιδιά, το μεν αγόρι ονειρεύεται εκδίκηση για τους Γερμανούς, το δε κορίτσι ζει στο δικό του κόσμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ