Αριθμός ρεκόρ ξένων ανταποκριτών στο Ζάππειο από όλον τον πλανήτη - iefimerida.gr

Αριθμός ρεκόρ ξένων ανταποκριτών στο Ζάππειο από όλον τον πλανήτη

Ρεκόρ ξένων ανταποκριτών στο Ζάππειο από τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότεροι από 370 ξένοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί καλύπτουν τις εκλογές του 2012 στη χώρα μας, αριθμός – ρεκόρ, με συνεχείς ανταποκρίσεις για τις τέσσερεις γωνιές του πλανήτη.

Εκτός από τους 69 μόνιμους ανταποκριτές στην Αθήνα και 143 τεχνικούς που βρίσκονται στην Ελλάδα, τα μεγαλύτερα παγκοσμίως τηλεοπτικά κανάλια, πρακτορεία και εφημερίδες έχουν στείλει στη χώρα μας επιπλέον διακόσιους δημοσιογράφους και τεχνικούς.

Για πρώτη φορά μάλιστα στα χρονικά των εκλογικών αναμετρήσεων οι ξένοι απεσταλμένοι των ΜΜΕ από όλο των κόσμο είναι περισσότεροι από τους Έλληνες δημοσιογράφους.

Από όλα τα ελληνικά ΜΜΕ διαπιστεύτηκαν για να παρακολουθήσουν τις εκλογές στο Ζάππειο Μέγαρο 224 δημοσιογράφοι και τεχνικοί.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία με τις μεγαλύτερες αποστολές δημοσιογράφων και τεχνικών στη χώρα μας αλλά και των αποστολών από χώρες που για πρώτη φορά στέλνουν ανταποκριτές στη χώρα μας για να παρακολουθήσουν εθνικές εκλογές.

Η μεγαλύτερη δημοσιογραφική αποστολή είναι αυτή της Γερμανίας που καταγράφει 38 μέλη, η Ιταλία έρχεται δεύτερη με 36 απεσταλμένους, «ισοψηφούν» η Γαλλία και η Αγγλία με 28 απεσταλμένους εκάστη χώρα, 25 δημοσιογράφους και τεχνικούς έστειλε στη χώρα μας για τις εκλογές η Τουρκία και η μακρινή μας Ιαπωνία 24. Παρατηρητές όμως έχουν έρθει από το Μεξικό, την Βραζιλία, την Κούβα, την Κολομβία, την Ουρουγουάη, αλλά και το Καζακστάν, τη Γεωργία, την Εσθονία...

Με την εμφάνιση των πρώτων exit polls εκατοντάδες ανταποκριτές στήθηκαν μπροστά στη γιγαντοοθόνη που έχει αναρτήσει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης στο Κέντρο Τύπου του Ζαππείου Μεγάρου και αμέσως σε live μεταδόσεις ενημέρωναν τις χώρες τους για τα πρώτα «αποτελέσματα» όπως τα παρουσίασαν τα ελληνικά ειδησεογραφικά δίκτυα.

Οι ανταποκριτές, παρά το γεγονός ότι ήταν μέσα στο κλίμα των ελληνικών εκλογών και ανέμεναν όπως και τα ελληνικά ΜΜΕ ανατροπές στα εκλογικά αποτελέσματα, στα πρώτα exit polls αντέδρασαν με έκπληξη. Το πρώτο που ρωτούσαν τους Έλληνες συναδέλφους ήταν αν με αυτά τα ποσοστά σχηματίζεται κυβέρνηση συνεργασίας και τί θα μπορούσε να προμηνύει η τόσο μεγάλη ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα exit polls.

Έκπληξη επίσης προκαλεί στους ανταποκριτές το πολύπλοκο του εκλογικού αποτελέσματος. Αυτό που δεν γίνεται εύκολα αντιληπτό είναι πως η είσοδος πολλών μικρών κομμάτων στη Βουλή ή ο αποκλεισμός τους αποδυναμώνει ή ενισχύει σχήματα συνεργασίας.

Ένα ακόμη στοιχείο που διαφοροποιεί αυτή την εκλογική βραδιά στο Ζάππειο από τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά δεν γίνεται λόγος για εμφάνιση των πολιτικών αρχηγών έστω και πολύ αργά το βράδυ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ