Συνεχείς επιθέσεις από χάκερς στο υπουργείο Εσωτερικών [εικόνα-βίντεο] - iefimerida.gr

Συνεχείς επιθέσεις από χάκερς στο υπουργείο Εσωτερικών [εικόνα-βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δια πυρός και σιδήρου θα περάσει πιθανώς η μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων από την ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς φέρεται να έχει γίνει στόχος από χάκερς που επιτίθενται συνεχώς με στόχο να την «κατεβάσουν». Παράλληλα, υπάρχει η απειλή των Anonymous για μαζική επίθεση σε κρατικές ιστοσελίδες στις 10.00 το βράδυ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε σήμερα και το MEGA, η ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών βρίσκεται από χτες υπό συνεχείς επιθέσεις του τύπου Denial of Service (DOS). Με αυτό το είδος επίθεσης, οι μέχρι στιγμής ανώνυμοι χάκερς προσπαθούν να «φορτώσουν» μια ιστοσελίδα με τόσο μεγάλη κίνηση ώστε πρακτικά να πάψει να ανταποκρίνεται στους επισκέπτες. Σύμφωνα δε με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι άγνωστοι εισβολείς κατάφεραν χτες να την κατεβάσουν για δέκα λεπτά. Η πληροφορία αυτή όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα από το υπουργείο ή την αρμόδια υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Την ίδια ώρα, σιγή ιχθύος τηρούν οι Anonymous, η διεθνής ομάδα χακτιβιστών που έχουν ουκ ολίγες εντυπωσιακές «επιτυχίες» στο ενεργητικό τους. Μετά τα δύο απανωτά βίντεο που δημοσίευσαν την Πέμπτη (δείτε παρακάτω), όπου ανήγγειλαν την πρόθεσή τους να επιτεθούν στο υπουργείο Εσωτερικών σήμερα στις 22.00 το βράδυ, οι διεθνείς χακτιβιστές (για την ακρίβεια το ελληνικό παρακλάδι τους) δεν έχουν ενημερώσει ούτε το twitter τους (#opgreece) ούτε τον αντίστοιχο λογαριασμό στο Facebook. Πρέπει να τονιστει πάντως ότι η γνησιότητα των δύο βίντεο ελέγχεται, καθώς οποιοσδήποτε με μία μάσκα και την κατάλληλη μουσική υπόκρουση μπορεί να φτιάξει ένα παρόμοιο οπτικό υλικό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα ιστοσελίδας που ασχολείται με την ασφάλεια υπολογιστών (secnews.gr), φέρεται ότι οι Anonymous ετοιμάζονται να χτυπήσουν ταυτόχρονα τις παρακάτω ιστοσελίδες:

  • Επίσημη ιστοσελίδα Υπουργείου Εσωτερικών,
  • ιστοσελίδα ekloges.ypes.gr,
  • ιστοσελίδα της εταιρείας Singular Logic,
  • ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας,
  • ιστοσελίδα Υπουργείου Δικαιοσύνης,
  • ιστοσελίδα Βουλής των Ελλήνων
  • ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού.

Αυτό προκύπτει από μήνυμα που δημοσιεύθηκε σε site ανταλλαγής πληροφοριών που χρησιμοποιούν οι Anonymous και άλλοι χακτιβιστές. Δείτε την εικόνα:

Συνεχείς επιθέσεις από χάκερς στο υπουργείο Εσωτερικών [εικόνα-βίντεο] | iefimerida.gr 0

Στο παραπάνω μήνυμα, οι χακτιβιστές Anonymous παραθέτουν τηλέφωνα και Fax της Βουλής, της Αστυνομίας και της Singular Logic. Όπως φαίνεται, θα προσπαθήσουν να επιτεθούν σε αυτά τα τρία σημεία, με την τακτική fax bombing, δηλαδή φορτώνοντας τις τηλεπικοινωνιακές γραμμές τους με φαξ με στόχο να τις μποκάρουν.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, στελέχη του υπουργείου και της Singular Logic, που έχει αναλάβει την διαδικασία, δηλώνουν με βεβαιότητα ότι το ίδιο το σύστημα αναμετάδοσης των αποτελεσμάτων δεν τίθεται σε κίνδυνο καθώς χρησιμοποιεί «κλειστό» και κρυπτογραφημένο δίκτυο μεταφοράς των δεδομένων, και σίγουρα δεν είναι προσπελάσιμο από τους εισβολείς του διαδίκτυου. Παράλληλα, η επικεφαλής της Singular Logic μιλώντας σήμερα στο MEGA τόνισε ότι οι επιθέσεις εναντίον της ιστοσελίδας του υπουργείο δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο, αλλά αντιμετωπίζεται καθώς έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Σε αυτό το πλαίσιο, το αν είναι σε θέση οι Anonymous, ή οι όποιοι άλλοι επιτήδειοι χρησιμοποιούν το όνομά τους, να προξενήσουν προβλήματα στην μετάδοση των αποτελεσμάτων μέσω του Ιντερνετ είναι άδηλο. Είναι προφανές, ωστόσο, ότι η κανονική μετάδοση των δεδομένων από τα κανάλια δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ