Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός Κώστας Καρράς - iefimerida.gr

Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός Κώστας Καρράς

«Έφυγε» ο γνωστός ηθοποιός Κώστας Καρράς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εδώ και έξι χρόνια, ο Κώστας Καρράς μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας έδινε την μεγαλύτερη μάχη της ζωής του, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Αγγελική και το μονάκριβο γιο του Βασίλη. Η μάχη αυτή όμως αποδείχθηκε άνιση. Σήμερα άφησε την τελευταία του πνοή βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του.

Πριν από λιγο καιρό είχε δώσει την τελευταία του συνέντευξη. «Είχα καρκίνο στον προστάτη και προχώρησε τώρα και έκανε μετάσταση στα κόκαλα. Κάνω χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες. Είναι κάτι αρκετά σοβαρό».

Ο ηθοποιός, ιδιαίτερα καταβεβλημένος, είχε περιγράψει την καθημερινή μάχη που έδινε: «Είμαι σε τέτοιο χάλι αυτή τη στιγμή, που δεν μπορώ ούτε να μιλάω. Δεν έχω απόλυτα τις δυνάμεις μου, αλλά μπορώ να μετακινούμαι... Σηκώνομαι μόνος μου χωρίς βοήθεια, έχω συνεχή επαφή με τους γιατρούς μου. Έχω πολλούς φίλους από το χώρο, αλλά δεν μου αρέσει να βλέπω πολύ κόσμο. Τώρα είναι δύσκολη η καθημερινότητα μου».

Ποιος ήταν ο Κώστας Καρράς

Ο Κώστας Καρράς γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1936 στην Αθήνα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Λονδίνο και υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Αποφοίτησε από την Royal Academy of Arts του Λονδίνου και το 1963 από τη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη, Την ίδια χρονιά έκανε το ντεμπούτο του στην "Ποντικοπαγίδα" της Αγκάθα Κρίστι.

Τότε ξεκίνησε την επιτυχημένη του συνεργασία με την Έλλη Λαμπέτη και εμφανίστηκε μεταξύ άλλων και σε έργα όπως "Γυμνοί στο Πάρκο" του Νιλ Σάιμον (Neil Simon's "Barefoot in the Park") (στο ρόλο του Paul Parker) και στο "Λεωφορείον ο Πόθος" του Τένεσι Ουίλιαμς (στο ρόλο του Κοβάλσκι). Από τότε δημιούργησε δικά του θεατρικά σχήματα και σημείωσε προσωπική επιτυχία στο "Ημερολόγιο ενός τρελού" του Γκόγκολ και στο "Blithe Spirit" του Νόελ Κάουαρντ (ως Charles).

Σημαντική ήταν η συνεισφορά του ως ηθοποιού στον ελληνικό κινηματογράφο, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1961. Η καλύτερή του ωστόσο κινηματογραφική εμφάνιση θεωρείται ο ρόλος του Μενέλαου στην "Ιφιγένεια" του Μιχάλη Κακογιάννη(1977). Στην ελληνική τηλεόραση πρωταγωνίστησε με μεγάλη επιτυχία σε πολλά σίριαλ.

O Kώστας Καρράς ήταν παντρεμένος με την Αγγελική Μπαρούτσου με την οποία απέκτησε ένα γιο τον Βασίλη. Τα τελευταία χρόνια, ο γνωστός ηθοποιός είχε αναπτύξει έντονη δράση σε κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα.

Διετέλεσε βουλευτής από το 2000 μέχρι τις εκλογές του 2007 με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Από το 1994, ήταν επίτιμος πρόεδρος στο "Χαμόγελο του παιδιού". Διοργάνωσε τον πρώτο διεθνή έρανο για τα θύματα του πολέμου της Βοσνίας. Επανειλημμένως έδωσε παραστάσεις για την ενίσχυση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Βραβεύθηκε από πολλές οργανώσεις και συλλόγους για την κοινωνική και ανθρωπιστική του δράση (Λάιονς, Χαμόγελο του Παιδιού, Δήμοι και Κοινότητες).

Τέλος, από τον Ιούλιο του 2000 ήταν υπεύθυνος του κλάδου Πολιτιστικής κίνησης της Ν.Δ. πολιτιστικών σωματείων και οικονομικών του Πολιτισμού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ