Μετ' εμποδίων ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία - iefimerida.gr

Μετ' εμποδίων ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία

εκλογικά τμήματα Μεταπολίτευση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με προβλήματα άρχισε στις 7 το πρωί η εκλογική διαδικασία των πιο κρίσιμων εκλογών στη ιστορία της χώρας μετά τη Μεταπολίτευση. Στην Πύλο μέλη των εφορευτικών επιτροπών δεν προσήλθαν για να αναλάβουν τα καθήκοντά τους με αποτέλεσμα οι κάλπες να μην ανοίξουν στην ώρα τους ενώ αναστάτωση έχει δημιουργηθεί και σε εκλογικά τμήματα στον Πύργο, τον Πειραιά και την Νάξο.

Στον Πύργο στο τμήμα 357 του 4ου Λυκείου οι πολίτες δεν μπορούσαν να ασκήσουν το εκλογικό του δικαίωμα, καθώς καθυστέρησε ο εκλογικός αντιπρόσωπος ενώ το ίδιο συνέβη και σττη Νάξο αλλά και στο 21ο Λύκειο Πειραιά.

Στην Κέρκυρα στο χωριό Λαπάδες η λαϊκή συνέλευση των κατοίκων αποφάσισε να προχωρήσει σε συμβολική κατάληψη για 3 ώρες, από σήμερα στις 9 το πρωί, στα δύο εκλογικά τμήματα του χωριού, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της υφυπουργού Παιδείας Ευής Χριστοφιλοπούλου, να κλείσει το Γυμνάσιο της περιοχής τους.

Η υπουργική απόφαση δημοσιεύτηκε στις 3 Μαΐου στην εφημερίδα της κυβέρνησης και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο στην ΕΛΜΕ Κέρκυρας, όσο και στην κοινωνία της περιοχής.

Οι κάτοικοι ζητούν της άμεση ανάκληση της απόφασης και την κανονική συνέχιση της λειτουργίας του σχολείου, ενώ σύμφωνα με τις αποφάσεις της λαϊκής τους συνέλευσης θα προχωρήσουν σε κατάληψη και της περιφερειακής ενότητας Κέρκυρας,

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ, σε σχετική ανακοίνωση, δηλώνει ότι θα κάνει ό,τι μπορεί, προκειμένου να ενημερώσει και να διαμορφώσει το αναγκαίο μέτωπο γονέων-εκπαιδευτικών -μαθητών, ώστε να ακυρωθεί αυτή η απόφαση που ανοίγει το δρόμο για καταργήσεις και άλλων σχολείων.

Πάντως για την εξυπηρέτηση των πολιτών στο Υπουργίο Εσωτερικών λειτουργούν δέκα τηλεφωνικές γραμμές για να ενημερώνουν τους πολίτες, που δεν έχουν πρόσβαση στο Internet, σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζουν.Τα τηλέφωνα είναι: 2131511125, 2131511143, 2131511153, 2131511119, 2131511146, 2131361154, 2131361160, 2131361161, 2131361165 και 2131361182. Οι τηλεφωνικές αυτές γραμμές λειτουργούν έως τη λήξη της ψηφοφορίας. Οι πολίτες μπορούν να αναζητούν το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζουν και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr "Μάθε πού ψηφίζεις".

Πληροφόρηση και κάθε δυνατή διευκόλυνση στους ψηφοφόρους και στους δικαστικούς αντιπροσώπους, παρέχει και ο δήμος Αθηναίων, στον διαδικτυακό τόπο www.cityofathens.gr, μέσω του banner «ΕΚΛΟΓΕΣ».

Οι ιθύνοντες της Singular Logic, που για μία ακόμη φορά έχει αναλάβει τη συλλογή και μετάδοση των αποτελεσμάτων, δήλωσαν ότι λόγω της ιδιαιτερότητας αυτών των εκλογών, ασφαλής εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος θα γίνει περίπου στις 11 το βράδυ. Αρχικά, οι ιθύνοντες της εταιρείας είχαν δηλώσει ότι η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος θα μπορούσε να γίνει στις 9.30 το βράδυ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ