Κεντροδεξια: Ο ρόλος του Καραμανλή την επόμενη μέρα - iefimerida.gr

Κεντροδεξια: Ο ρόλος του Καραμανλή την επόμενη μέρα

Κεντροδεξια: Ο κατακερματισμός και ο ρόλος του Καραμανλή την επόμενη μέρα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενώ η Κεντροδεξιά κατεβαίνει στην σημερινή εκλογική αναμέτρηση διασπασμένη όσο ποτέ στην μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου, οι συζητήσεις στο παρασκήνιο για την ρόλο του Κώστα Καραμανλή την επομένη των εκλογών, δίνουν και παίρνουν.

Ο πρώην πρωθυπουργός ο οποίος στην προεκλογική περίοδο στήριξε με ενεργό τρόπο τον Αντώνη Σαμαρά κάνοντας δηλώσεις και δίνοντας το παρόν στις συγκεντρώσεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης , κάθε άλλο παρά επιτρέπει να γίνονται τέτοιες συζητήσεις, τουλάχιστον με την παρουσία του.

Ωστόσο, αποτελεί κοινό μυστικό ότι στελέχη της Νεας Δημοκρατίας αλλά και των υπόλοιπων κομμάτων της «πολυκατοικίας» (ΛΑΟΣ, ΔΗ.ΣΥ, Ανεξάρτητοι Έλληνες) είναι έντονα προβληματισμένα από την πολυδιάσπαση του χώρου και θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτό η Κεντροδεξιά πολύ δύσκολα θα αποκτήσει προοπτική εξουσίας χωρίς μεσοβέζικες λύσεις.

Η σημερινή εκλογική αναμέτρηση και το αποτέλεσμα της αναμένεται να έχει καθοριστική σημασία για την συνέχιση παρόμοιων συζητήσεων. Σε περίπτωση που η Νεα Δημοκρατία δεν καταφέρει να πετύχει μια αξιοπρεπή παρουσία, δεν αποκλείεται ακόμα και στα αποψινά τηλεοπτικά πάνελ να ανοίξει συζήτηση για το πρόσωπο του Κωστα Καραμανλή και τον ρόλο που μπορεί να έχει στο μέλλον σε σχέση με την παράταξη.

Πολλά θα εξαρτηθούν πάντως και από τα ποσοστά των υπολοίπων κομμάτων της «πολυκατοικίας» και από τα αν τα δύο από αυτά (ΔΗΣΥ και ΛΑΟΣ) θα καταφέρουν τελικά να ξεπεράσουν το όριο του 3% και να μπουν στη Βουλή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ