Η Vogue γυρίζει την πλάτη στα ανορεξικά μοντέλα - iefimerida.gr

Η Vogue γυρίζει την πλάτη στα ανορεξικά μοντέλα

Vogue
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην προώθηση υγιών μοντέλων στην πασαρέλα δεσμεύονται με κείμενο που υπογράφουν και θα δημοσιευτεί στο επόμενο τεύχος της Vogue 19 συντάκτες μόδας του περιοδικού, στέλνοντας μήνυμα προς τα διεθνή πρακτορεία.

Οι 19 συντάκτες του περιοδικού, το οποίο αποτελεί σύμβολο στον κόσμο της μόδας, γυρίζουν την πλάτη στα υπερβολικά αδύνατα σώματα που έχουν πολλά μοντέλα, φτάνοντας στο όριο του ανορεξικού, και σημειώνουν στο κείμενό τους:

«Δε θα συνεργαζόμαστε με μοντέλα κάτω της ηλικίας των 16 ετών, ή με άτομα που φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν διατροφικά προβλήματα. Ενδιαφερόμαστε για υγιή μοντέλα που μπορούν να προωθήσουν την εικόνα του υγιούς σώματος.

Θα ζητήσουμε από τους ατζέντες να μη μας στέλνουν ανήλικα μοντέλα και θα ζητήσουμε από τους συνεργάτες μας να ελέγχουν τα στοιχεία των μοντέλων προτού τα προσλάβουν.

Θα βοηθήσουμε να φτιαχτούν προγράμματα όπου πιο μεγάλα μοντέλα θα μπορούν να δίνουν συμβουλές και να καθοδηγούν τα νέα κορίτσια.

Θα ενθαρρύνουμε τους παραγωγούς να δημιουργούν καλύτερες συνθήκες εργασίας για τα μοντέλα.

Θα παροτρύνουμε τους σχεδιαστές να σταματήσουν να δημιουργούν πολύ μικρά νούμερα για τα δείγματά τους που απευθύνονται σε πολύ αδύνατα μοντέλα.

Θα διαδώσουμε το μήνυμα του υγιούς προτύπου για το γυναικείο και αντρικό σώμα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ