«Θρίλερ» με την μετάδοση έγκυρου και ασφαλούς αποτελέσματος των εκλογών - iefimerida.gr

«Θρίλερ» με την μετάδοση έγκυρου και ασφαλούς αποτελέσματος των εκλογών

«Θρίλερ» για την μετάδοση έγκυρου και ασφαλούς αποτελέσματος των εκλογών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πρωτοφανής πολιτική ρευστότητα που αποτυπώνεται, εκτός των άλλων, και στις ευρήματα των δημοσκοπήσεων, εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει ένα θρίλερ γύρω από τη μετάδοση ασφαλούς και έγκυρου αποτελέσματος της εκλογικής αναμέτρησης βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με τα Νέα , τα «κλειδιά» που θα κρίνουν τελικά το χάρτη της νέας Βουλής που θα προκύψει είναι το πόσα κόμματα θα μπουν τελικά στη Βουλή, αν δηλαδή θα είναι οκτώ εννέα ή ακόμη και δέκα και ποια θα είναι η διαφορά του πρώτου με το δεύτερο ή του δεύτερου με το τρίτο κόμμα.

Ηδη, λόγω αυτής της ρευστότητας, που δεν έχει καμία σχέση με τις εκλογικές αναμετρήσεις του παρελθόντος και έχει ως αποτέλεσμα τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων να μοιάζουν με κινούμενη άμμο, η SingularLogic εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο να καθυστερήσει το χρόνο μετάδοσης της κάρτας με την ασφαλή πρόβλεψη, παρότι κάτι τέτοιο τεχνικά είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί μιάμιση περίπου ώρα αφότου κλείσουν οι κάλπες.

Αυτός έκανε γνωστό ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης μετά τη «γενική πρόβα» που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής στο υπουργείο Εσωτερικών για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων. Ο κ. Γιαννίτσης έκανε, κατ΄αρχάς, νέα έκκληση στους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες. «Πρέπει να υπάρξει μαζική συμμετοχή στις εκλογική αναμέτρηση», τόνισε.

Ο υπουργός Εσωτερικών έκανε, κατά δεύτερο, γνωστό ότι τεχνικά μπορεί να υπάρξει πρόβλεψη του αποτελέσματος με βάση το σύστημα ασφαλούς μετάδοσης της SingularLongic γύρω στις 9.30 το βράδυ της Κυριακής. Η πρόβλεψη αυτή, όπως είπε, μπορεί να γίνει με βάση το 10 ως 13% των τμημάτων.

«Πολιτικά όμως δεν ξέρω αν μπορούμε να πούμε το αποτέλεσμα αυτή την ώρα», υπογράμμισε ο κ. Γιαννίτσης. «Υπάρχουν διάφοροι παράμετροι οι οποίοι θα πρέπει να διευκρινιστούν». Ως παράδειγμα ανέφερε ότι αν δύο κόμματα είναι στο μεταίχμιο για το αν θα μπουν ή όχι στη Βουλή, αυτό αλλάζει συνολικά την κατανομή των εδρών. Ως δεύτερο παράδειγμα ανέφερε το ενδεχόμενο να υπάρχουν πολύ μικρές διαφορές μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου κόμματος ή του δεύτερου και του τρίτου, γεγονός που θα επηρεάσει και πάλι τη συνολική κατανομή των βουλευτικών εδρών.

Ανεξάρτητα πάντως από το θρίλερ γύρω από τη μετάδοση του αποτελέσματος το βράδυ των εκλογών, ο υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο είναι απόλυτα προετοιμασμένο για τυχόν ηλεκτρονικές απειλές, αναφερόμενος ουσιαστικά στο ενδεχόμενο επίθεσης από τους anonymous.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ