Παπανδρέου: Νιώθουμε τον πόνο των πολιτών - iefimerida.gr

Παπανδρέου: Νιώθουμε τον πόνο των πολιτών

Γιώργος Παπανδρέου: Νιώθουμε τον πόνο των πολιτών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα γεγονότα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις στην Ευρώπη και στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο τέως πρωθυπουργός, μιλώντας στην Ελβετία, με θέμα «Χάραξη πολιτικής σε ακραίες συνθήκες».

Υπεραμύνθηκε της πολιτικής του τονίζοντας ότι «έπρεπε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις και παρά την εικόνα και τα στερεότυπα που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ, αλλάξαμε και πετύχαμε πολλά στην Ελλάδα. Η χώρα είχε έλλειμμα διακυβέρνησης μέχρι το 2009 και η κυβέρνηση της ΝΔ διπλασίασε το χρέος και παρέδωσε ένα τεράστιο έλλειμμα».

Χάρη σε αυτές τις αλλαγές και παρά τις προκαταλήψεις και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, η Ελλάδα είναι σήμερα η πρώτη χώρα σε μεταρρυθμίσεις, όπως δείχνει η τελευταία έρευνα του ΟΟΣΑ ενώ οι Έλληνες είναι οι σκληρότερα εργαζόμενοι στην Ευρώπη.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «ξέρουμε και νιώθουμε τον πόνο των πολιτών, έναν πόνο που δεν είναι δίκαια κατανεμημένος, γιατί δεν φταίνε οι πολίτες για την κρίση. Βαθύτερο πόνο ωστόσο προκαλεί η διαρκής ανασφάλεια που ζήσαμε επί 1,5 χρόνο, στη διάρκεια του οποίου είμαστε αντιμέτωποι με το δίλημμα: θα μείνει η Ελλάδα στο ευρώ, θα τα καταφέρει ή όχι;».

Οσο για την πίεση που ασκήθηκε στην Ελλάδα όλο αυτό το διάστημα, αναρωτήθηκε, «πόση πίεση μπορούμε να δεχτούμε; Η υπερβολική πίεση ισοδυναμεί με τιμωρία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ