Μπάιντεν για τις αγκαλιές σε γυναίκες: «Θα είμαι πιο προσεκτικός» - iefimerida.gr

Μπάιντεν για τις αγκαλιές σε γυναίκες: «Θα είμαι πιο προσεκτικός»

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ

Να ανακόψει το κύμα αντιδράσεων μετά τις καταγγελίες γυναικών ότι ένιωσαν άβολα από τις αγκαλιές, τα φιλιά και τα χαϊδέματά του, επιχειρεί να βάλει ο Τζο Μπάιντεν μ’ ένα βίντεο όπου υπόσχεται να σέβεται περισσότερο τον προσωπικό χώρο των ανθρώπων.

Τουλάχιστον τέσσερις γυναίκες κατηγόρησαν τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, που μελετά το ενδεχόμενο να κατέβει υποψήφιος για την προεδρία στις εκλογές του 2020, ότι τις άγγιξε χωρίς την άδειά τους την τελευταία δεκαετία. Καμία βέβαια δεν τον κατήγγειλε για σεξουαλική παρενόχληση, αλλά είπαν ότι η συμπεριφορά τους τις έκανε να νιώσουν άβολα.

«Τα κοινωνικά πρότυπα αλλάζουν. Το κατανοώ και άκουσα τι λένε αυτές οι γυναίκες. Η πολιτική για μένα ήταν πάντα η οικοδόμηση σχέσεων, αλλά θα γίνω πιο προσεκτικός στο σεβασμό του προσωπικού χώρου στο μέλλον. Αυτή είναι η δική μου ευθύνη και θα την αναλάβω», έγραψε σ’ ένα tweet που συνόδευε το βίντεο.

Social norms are changing. I understand that, and I’ve heard what these women are saying. Politics to me has always been about making connections, but I will be more mindful about respecting personal space in the future. That’s my responsibility and I will meet it. pic.twitter.com/Ya2mf5ODts

Το θέμα με τον Μπάιντεν προέκυψε όταν ένα πρώην στέλεχος των Δημοκρατικών στη Νεβάδα, η Λούσι Φλόρες, βγήκε και είπε ότι ο πρώην αντιπρόεδρος την πλησίασε από πίσω σε μια εκδήλωση το 2014, και την φίλησε στο κεφάλι κάνοντάς την να νιώσει άβολα.

Άλλοι τρεις γυναίκες πήραν στη συνέχεια τη σκυτάλη καταγγέλλοντας αντίστοιχες δυσάρεστες εμπειρίες που είχαν με τον Τζο Μπάιντεν. Στο βίντεο, πάντως, ο Δημοκρατικός πολιτικός δεν ζήτησε συγνώμη: «Σήμερα θέλω να μιλήσω για χειρονομίες υποστήριξης και ενθάρρυνσης που έκανα προς γυναίκες και κάποιες άνδρες που τους έκαναν να νιώσουν άβολα. Στην καριέρα μου πάντα προσπαθούσαν να χτίσω ανθρώπινες επαφές. Είναι, νομίζω, ευθύνη μου. Δίνω τα χέρια, αγκαλιάζω ανθρώπους, πιάνω άνδρες και γυναίκες από τους ώμους και τους λέω ‘μπορείς να το κάνεις’. Έτσι ήμουν πάντα είτε πρόκειται για γυναίκες, άνδρες, νέους, ηλικιωμένους. Είναι ο τρόπος μου να δείχνω ότι τους νοιάζομαι και τους ακούω», είπε τονίζοντας ότι «ποτέ δεν σκέφτηκε ότι η πολιτική είναι κρύα και αποστειρωμένη».

Αν και δεν έχει ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά του ο Μπάιντεν θεωρείται φαβορί μεταξύ των Δημοκρατικών που διεκδικούν το χρίσμα του κόμματος. Έχει κατέβει δυο φορές υποψήφιες, τη μία μάλιστα το 2008, όταν τελικά αποσύρθηκε από την κούρσα και τάχθηκε στο πλευρό του Μπαράκ Ομπάμα. Οι καταγγελίες των γυναικών, ωστόσο, απειλούν να βάλουν φρένο στη δυναμική που θα είχε για να ξεκινήσει μια προεκλογική εκστρατεία, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ έσπευσε να επωφεληθεί εξαπολύοντας βέλη εναντίον του σε εκδήλωση του Ρεπουμπλικανικού κόμματος την Τρίτη. Αναφερόμενος σε μια ιστορία όπου συνεχάρη έναν στρατηγό στο Ιράκ, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος σχολίασε σαρκαστικά: «Είπα, στρατηγέ, δώστε μου ένα φιλί. Ένιωσα σαν τον Τζο Μπάιντεν»...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τζο Μπάιντεν αγκαλιές ΗΠΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ