Ρομπάι: Η ΕΕ δεν ήταν κατάλληλα προετοιμασμένη για την ελληνική κρίση - iefimerida.gr

Ρομπάι: Η ΕΕ δεν ήταν κατάλληλα προετοιμασμένη για την ελληνική κρίση

Ρομπάι: Η ΕΕ δεν ήταν κατάλληλα προετοιμασμένη για την ελληνική κρίση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη πως η ήταν πραγματιοκά δύσκολη η αντιμετώπιση της ελληνικη κρίσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ελληνική κρίση, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν βαν Ρομπάι κατά την διάρκεια ομιλίας του σε Πανεπιστήμιο της Σουηδίας.

Ο Χέρμαν βαν Ρομπάι, είπε πως η Ευρώπη δεν είχε τα απαραίτητα εργαλεία προκειμένου να αντιμετωπιστεί μία κρίση τέτοιας κλίμακας, τονίζοντας πως η ΕΕ έκανε ό,τι μπορούσε προκειμένου εν μέσω αυτής της κρίσης να δημιουργηθούν οι αναγκαίοι μηχανισμοί.

Ο κ. Ρομπάι, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο πανεπιστήμιο της Σουηδίας είπε χαρακτηριστικά:

«Οταν ανέλαβα τα καθήκοντα μου στις αρχές του 2010, λίγο αφότου είχε ξεσπάσει η ελληνική κρίση, βρήκα ένα άδειο οπλοστάσιο. Ένα εξασθενισμένο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης για τον έλεγχο του προϋπολογισμού.

Καμία απολύτως μακροοικονομική παρακολούθηση. Κανένα μηχανισμό διάσωσης για την αντιμετώπιση μιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Οπότε έπρεπε να αναπτύξουμε όλα αυτά τα εργαλεία εν μέσω κρίσης. Ήταν σαν να φτιάχναμε μια σωσίβια λέμβο μέσα στη θάλασσα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ