Ε.Ε.: Οι ακροδεξιοί εξτρεμιστές ενισχύονται γιατί οι πολιτικοί καλλιεργούν το ρατσισμό - iefimerida.gr

Ε.Ε.: Οι ακροδεξιοί εξτρεμιστές ενισχύονται γιατί οι πολιτικοί καλλιεργούν το ρατσισμό

Ε.Ε.: Η ξενοφοβική ρητορική των πολιτικών ενισχύει τους ακροδεξιούς εξτρεμιστές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ακροδεξιοί εξτρεμιστές ενισχύονται στην Ευρώπη, χάρη στην ξενοφοβική ρητορική που καλλιεργείται από τους πολιτικούς, υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά του Ρατσισμού Γένοϊ Κάλτενμπας.

Στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας του Συμβουλίου της Ευρώπης (ECRI) για το 2011, ο πρόεδρός της Γένοϊ Καλτενμπας, υποστηρίζει ότι είναι λάθος των πολιτικών και των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να καλλιεργούν τον ρατσισμό μέσω της ξενοφοφοβικής ρητορικής τους.

Αντίθετα, η ποικιλομορφία και η ενσωμάτωση των μεταναστών στις εθνικές κοινωνίες ωφέλησε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Για το λόγο αυτό όλοι οι ευρωπαίοι πολιτικοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι προς όφελος όλων η δημιουργία δικαιότερων πολυπολιτισμικών κοινωνιών και όχι διχασμένων, όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της Επιτροπής.

Επίσης, στην ετήσια έκθεση της επιτροπής επισημαίνεται ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν θα πρέπει, να προβάλλουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης ως δικαιολογία για την περικοπή κονδυλίων προς τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η αντι-ρατσιστική δράση αποδείχθηκε ιστορικά ότι ήταν το κλειδί για την δημιουργία ισχυρών κοινωνιών, καταλήγει η έκθεση της η Επιτροπή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ