Ενοχλημένοι στα Σκόπια για τις δηλώσεις Σαμαρά περί Μακεδονίας - iefimerida.gr

Ενοχλημένοι στα Σκόπια για τις δηλώσεις Σαμαρά περί Μακεδονίας

Ενοχλημένοι στα Σκόπια για τις δηλώσεις Σαμαρά περί Μακεδονίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί στα Σκόπια από τις δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχθεί την παραχάραξη της Ιστορίας που προσπαθεί να κάνει το γειτονικό κράτος.

Χαρακτηριστικό είναι πως η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Θεσσαλονίκη, έγινε «κόκκινο πανί» για τις σκοπιανές εφημερίδες. «Εδώ από τη γη της Μακεδονίας, της Ελληνικής Μακεδονίας, που τόσο μεγάλη αξία έχει για ολόκληρο τον Ελληνισμό, και τόσο βαθιά την έχω ριζωμένη μέσα μου, από τη μάνα μου τη Μακεδόνισσα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ κλείνοντας, λόγια προφανώς που ενόχλησαν αρκετά τους γείτονες.

Πολλές εφημερίδες σχολίασαν πως οι σχέσεις των δύο χωρών θα επιδεινωθούν εάν ο Αντώνης Σαμαράς γίνει πρωθυπουργός την επόμενη ημέρα των εκλογών της 6ης Μαΐου.

Πολλοί δημοσιογράφοι σχολιάζουν και αναρωτιούνται, εάν ο πρόεδρος της ΝΔ θα συνεχίσει να έχει την ίδια σκληρή γραμμή όσον αφορά το ζήτημα της ονομασίας με την περίοδο των αρχών της δεκαετίας του '90. Μάλιστα πολύς λόγος γίνεται για το εάν θα τηρήσει τις «κόκκινες γραμμές» των κυβερνήσεων Καραμανλή και Παπανδρέου, δηλαδή της σύνθετης ονομασίας ή θα επανέλθει στην πρόταση να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ