Επεισόδια στην παρέλαση της Καλλιθέας: Τα ΜΑΤ άφησαν ανενόχλητους τους χρυσαυγίτες, λέει το ΚΚΕ [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Επεισόδια στην παρέλαση της Καλλιθέας: Τα ΜΑΤ άφησαν ανενόχλητους τους χρυσαυγίτες, λέει το ΚΚΕ [εικόνες & βίντεο]

Αστυνομικοί στο σημείο της έντασης στην Καλλιθέα / Φωτογραφία: Facebook/kallitheaonline
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην καταγγελία ότι τα ΜΑΤ άφησαν ανενόχλητους «τους κουκουλοφόρους – κρανοφόρους της Χρυσής Αυγής», κατά τα επεισόδια που προκλήθηκαν στην παρέλαση της Καλλιθέας, το πρωί της Δευτέρας, προέβη το ΚΚΕ.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ σωματεία και φορείς της περιοχής προσπάθησαν «να εμποδίσουν τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής, που επιχείρησαν να πάρουν μέρος στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, εμφανιζόμενοι να χαιρετούν ναζιστικά και να φωνάζουνε εμετικά φασιστικά και αντικομμουνιστικά συνθήματα».

Παρά ταύτα, όπως αναφέρουν, «οι δυνάμεις των ΜΑΤ, όχι μόνο άφησαν ανενόχλητους τους κουκουλοφόρους κρανοφόρους της Χρυσής Αυγής, αλλά στράφηκαν εναντίον του κόσμου που διαμαρτυρόταν για την παρουσία τους και χτύπησαν με μένος την αντιφασιστική συγκέντρωση, με γκλομπ και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, με αποτέλεσμα αρκετούς τραυματίες, 4 εκ των οποίων έχουν διακομισθεί στο νοσοκομείο».

Τραυματίας δέχεται τις πρώτες βοήθειες / Φωτογραφία: kallitheaonline

Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι «είναι προφανές ότι η κυβέρνηση, με διάφορους τρόπους ρίχνει νερό στον μύλο του εθνικισμού, προκειμένου να τους αξιοποιεί στα διάφορα πολιτικά της παιχνίδια, για τη συγκρότηση δήθεν αντιφασιστικών μετώπων. Ενώ, μεγάλες είναι οι ευθύνες και της δημοτικής αρχής Καλλιθέας, που με τη στάση ανοχής που κρατάει απέναντι στην Χρυσή Αυγή, έχει δώσει αέρα στα πανιά της».

Φωτογραφία: kallitheaonline

Το ζήτημα ετέθη από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη.

Φωτογραφία: kallitheaonline
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ