Τα δύο «Α» πάνε πακέτο-Προς συγχωνευση Antenna -Alpha - iefimerida.gr

Τα δύο «Α» πάνε πακέτο-Προς συγχωνευση Antenna -Alpha

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με γρήγορες διαδικασίες δρομολογείται η αλλαγή του τηλεοπτικού χάρτη στη χώρα μας. Δύο μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί, ο Ant1 και ο Alpha βρίσκονται στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων ώστε να γίνουν ένας μεγάλος, ενιαίος όμιλος. Παρότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο ακόμη δεν έχει αποφασιστεί το όνομα του νέου μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού, γι αυτό και ο κωδικός που χρησιμοποιούν στις συνεννοήσεις τους τα στελέχη των δύο εταιριών είναι τα «Α.Α» (Ant1+Alpha). Ο λόγος που οδηγεί τις ιδιοκτησίες των δύο τηλεοπτικών σταθμών στην ταχεία συνένωση είναι προφανής: τα έσοδα των μέσων μαζικής ενημέρωσης τον τελευταίο χρόνο έχουν κατακόρυφη πτώση και η διαφημιστική αγορά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι αν συνεχίζουν τον ίδιο πολυδάπανο τρόπο λειτουργίας, σύντομα θα βρεθούν με το λουκέτο όπως συνέβη με το Alter.

Οι μειώσεις μισθών και οι περικοπές προσωπικού που έχουν γίνει τόσο στον Ant1 όσο και στον Alpha δεν είναι αρκετές για να περιορίσουν τις μεγάλες ζημιές, άρα η συνένωση αυτήν την ώρα μοιάζει να είναι μονόδρομος.

Οι διαδικασίες επιταχύνονται για έναν ακόμη λόγο. Οι Γερμανοί επενδυτές που κατέχουν το πλειοψηφικό πακέτο του Alpha έχουν μετανιώσει για την επένδυσή του στην Ελλάδα, λόγω οικονομικής κρίσης και θέλουν το συντομότερο δυνατό να εγκαταλείψουν την προσπάθεια περιορίζοντας στο μέτρο του δυνατού τις μέχρι τώρα ζημιές τους. Εφόσον οι διαπραγματεύσεις καταλήξουν σε κάθε περίπτωση στην κορυφή της πυραμίδας θα βρεθεί ο ιδιοκτήτης του Αντ1 Μίνως Κυριακού.

Το νέο μεγάλο κανάλι θα δώσει έμφαση στο ψυχαγωγικό πρόγραμμα με παραγωγές χαμηλού κόστους, ενώ θα προσπαθήσει να ανανεώσει το συμβόλαιο με τον Λάκη Λαζόπουλο, αλλά με μικρότερο μπάτζετ.

Στελέχη και των δύο πλευρών επισημαίνουν πως αν επιτευχθεί η συνένωση δε θα εγκαταλείψουν την ενημέρωση αντίθετα θα δώσουν έμφαση στη δημιουργία ενός δυνατού κεντρικού δελτίου ειδήσεων με σχολιαστές γνωστά πρόσωπα (με αρκετούς έχουν έρθει σε επαφή), το οποίο θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος του MEGA. Αντίθετα σε ναυάγιο έχουν οδηγηθεί προς το παρόν οι προσπάθειες για συνένωση των τηλεοπτικών σταθμών Mega και Star, καθώς μοιάζει να είναι εξαιρετικά δύσκολη η διαπραγμάτευση μεταξύ των κυρίων Μπόμπολα και Βαρδινογιάννη. Στελέχη της διαφημιστικής αγοράς ωστόσο επιμένουν ότι γρήγορα ή αργά θα ανοίξει ο δρόμος και γι αυτή τη συνένωση, αφού το 2011 όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα έχουν καταγράψει ζημιές, τις οποίες δε θα μπορούν να καλύψουν με αυξήσει ς μετοχικών κεφαλαίων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ