Η Μυρσίνη Λοΐζου εισέπραττε επί 5,5 χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της - iefimerida.gr

Η Μυρσίνη Λοΐζου εισέπραττε επί 5,5 χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της

Η υποψήφια ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ Μυρσίνη Λοΐζου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη έχει η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μυρσίνη Λοΐζου, με την οποία ήδη έχει προκληθεί σάλος λόγω των φιλοτρομοκρατικών της απόψεων, καθώς για 5,5 χρόνια εισέπραττε τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της.

Μάλιστα, η κυρία Λοίζου στις 28/2/2017 καταδικάστηκε από το Εφετείο Αθηνών σε δύο χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή για παράνομο περιουσιακό όφελος.

Το θέμα ήρθε στο φως μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» που κυκλοφορεί αύριο.

Σύμφωνα με την απόφαση 905 του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών από τις 28 Φεβρουαρίου του 2017, η Μυρσίνη Λοΐζου «ξέχασε» να δηλώσει τον θάνατο της μητέρας της και εισέπραξε παράνομα 52.000 ευρώ για 69 μήνες. Συγκεκριμένα, η κυρία Λοΐζου μετά τον θάνατο της μητέρας της εξακολουθούσε να εισπράττει από το Δημόσιο τη σύνταξη των 700 ευρώ για περισσότερο από 5,5 χρόνια.

Μέχρι σήμερα η κυρία Λοΐζου δεν έχει πληρώσει τίποτα και με τις προσαυξήσεις χρωστά το συνολικό ποσό των 94.000 ευρώ. Μάλιστα τον Μάιο, λίγο πριν από τις ευρωεκλογές δηλαδή, η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ δικάζεται και πάλι για φορολογικά αδικήματα.

Η απόφαση του Εφετείου

Η Μυρσίνη Λοΐζου εισέπραττε επί 5,5 χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της | iefimerida.gr 0

Το πρωτοσέλιδο του «Πρώτου Θέματος»:

Η Μυρσίνη Λοΐζου εισέπραττε επί 5,5 χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της | iefimerida.gr 1

Τα ψυχολογικά προβλήματα και η Χάρις Αλεξίου

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» η κ. Λοΐζου στην δίκη επικαλέστηκε ψυχολογικό επεισόδιο για να δικαιολογήσει την συμπεριφορά της.

Η υποψήφια ευρωβουλευτής ισχυρίστηκε πως είχε μπερδευτεί, καθώς στον ίδιο τραπεζικό λογαριασμό κατατίθενται έσοδα από τα πνευματικά δικαιώματα επί του μουσικού έργου του πατέρα της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η κ. Λοΐζου υποστήριξε επίσης πως η θλίψη που της προκάλεσε ο θάνατος της μητέρας της θόλωσε την κρίση της. Ως μάρτυρες υπεράσπισης εμφανίστηκαν η τραγουδίστρια Χάρις Αλεξίου και ο ψυχίατρος Σπύρο Σούρλα, οι οποίοι δήλωσαν ότι η κατηγορούμενη είχε υποστεί βαρύ ψυχολογικό επεισόδιο.

Η έδρα ωστόσο δεν δέχτηκε τα επιχειρήματά τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ