Fox News: Ηττήθηκε το Χαλιφάτο -Επεσε και το τελευταίο οχυρό του ISIS - iefimerida.gr

Fox News: Ηττήθηκε το Χαλιφάτο -Επεσε και το τελευταίο οχυρό του ISIS

Στρατιώτες του SDF μετά από μάχη στην Μπαγκούζ (AP Photo/Maya Alleruzzo)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Tο Χαλιφάτο ηττήθηκε, και η τελευταία μάχη ολοκληρώθηκε» μεταδίδει το αμερικανικό FOX NEWS, υποστηρίζοντας πως το τελευταίο οχυρό του ISIS, έπεσε.

Όπως αναφέρει, είναι θέμα χρόνου οι επίσημες ανακοινώσεις. Πρόκειται για το χωριό Μπαγκούζ, το τελευταίο προπύργιο του ISIS, στην ανατολική Συρία όπου ο αραβοκουρδικός συνασπισμός των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που στηρίζεται από τις ΗΠΑ, μαχόταν με τους τζιχαντιστές. Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο, οι στρατιωτικές δυνάμεις κατέβασαν από την περιοχή τις μαύρες σημαίες του Ισλαμικού Κράτους.

«Είναι η πρώτη φορά εδώ και πέντε ημέρες που είμαστε στην Συρία, που οι βομβαρδισμοί έχουν σταματήσει και οι πυροβολισμοί έχουν εξαφανιστεί. Γίναμε μάρτυρες του τέλους του Χαλιφάτου. Η σκληρή αυτοκρατορία που κάποτε είχε έναν «στρατό» οκτώ εκατομμυρίων ανθρώπων, είναι πια παρελθόν» δήλωσε ο απεσταλμένος του αμερικανικού δικτύου.

Last ISIS stronghold falls in Baghouz, Syria https://t.co/1dog3crMOM

Κανένας από τους βασικούς ηγέτες του ISIS δεν έχει πιαστεί μέσα στην Μπαγκούζ. Αντίθετα, άφησαν τους άντρες τους να πολεμήσουν μόνοι τους, αναφέρει το FOX News.

Oι πληροφορίες που κάνουν το γύρο του κόσμου τα τελευταία λεπτά, διαψεύδονται από άλλα μέσα ενημέρωσης, ενώ δεν έχουν επιβεβαιωθεί από επίσημη πηγή. Οι αρχικές πληροφορίες για πτώση της Μπαγκούζ έχουν προέλευση κουρδική ιστοσελίδα.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ