Ταμπουλέ από πλιγούρι - iefimerida.gr

Ταμπουλέ από πλιγούρι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δροσερή σαλάτα, προέρχεται από τη Μέση Ανατολή και έχει κατακτήσει όλες τις κουζίνες του κόσμου. Το αυθεντικό ταμπουλέ γίνεται με πλιγούρι χοντρό και όχι με κινόα.

Υλικά

  • 1 φλυτζάνι πλιγούρι χοντρό
  • 1/2 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλυτζάνι αγγούρι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλυτζάνι ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1/4 φλυτζανιού δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλυτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμόνι
  • 1/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
  • 10-12 ελιές Καλαμάτας ψιλοκομμένες
Ταμπουλέ από πλιγούρι | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Ετοιμάστε το πλιγούρι -Ρίξτε καυτό νερό σε κατσαρόλα, να καλύπτει το πλιγούρι, σκεπάστε, σε 10-15 λεπτά είναι έτοιμο, «βρασμένο» το πλιγούρι
Ταμπουλέ από πλιγούρι | iefimerida.gr 1
Ταμπουλέ από πλιγούρι | iefimerida.gr 2
Ταμπουλέ από πλιγούρι | iefimerida.gr 3
  • Αναδέψτε το πλιγούρι με πηρούνι να γίνει αφράτο
  • Προσθέστε μαϊντανό, ντομάτα, αγγούρι, δυόσμο, κρεμμύδι, ελαιόλαδο, χυμό λεμόνι, αλάτι και πιπέρι
  • Αναμείξτε απαλά, βάλτε το στο ψυγείο (σκεπασμένο) για λίγο, έτοιμο!
Ταμπουλέ από πλιγούρι | iefimerida.gr 4
Ταμπουλέ από πλιγούρι | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ