Διαμαρτυρία της ΛΑΕ έξω από συμβολαιογραφείο -«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Διαμαρτυρία της ΛΑΕ έξω από συμβολαιογραφείο -«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» [εικόνες & βίντεο]

Παράσταση διαμαρτυρίας μελών της ΛΑΕ έξω από συμβολαιογραφείο
ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΚΟΡΔΑΣ

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από συμβολαιογραφείο επί της οδού Καποδιστρίου 18 πραγματοποιούν αυτήν την ώρα μέλη της Λαϊκής Ενότητας.

Με κεντρικό σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», οι συγκεντρωμένοι ζητούν τη ματαίωση πλειστηριασμών που πραγματοποιεί το εν λόγω συμβολαιογραφικό γραφείο. Όπως εξηγούν τα μέλη της ΛΑΕ, μόνο αυτήν την εβδομάδα εκπλειστηριάζονται συνολικά 383 ακίνητα, μεταξύ των οποίων πολλές πρώτες και κύριες κατοικίες σε ολόκληρη τη χώρα.

Δυο εξ αυτών, είναι και τα ακίνητα που βγαίνουν στο «σφυρί» στο συμβολαιογραφείο Σγούρα, όπου και πραγματοποιείται η διαμαρτυρία. Πρόκειται για ένα διαμέρισμα στη Γλυφάδα καθώς και ένα κτίσμα στην περιοχή της Αιγιάλειας στον νόμο Αχαΐας.

«Για το 2019 έχουν προγραμματιστεί 76.000 πλειστηριασμοί», εξηγούν τα μέλη της ΛΑΕ και ζητούν τη διαγραφή χρεών μικρών νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», γράφει το πανό της ΛΑΕ

Σε σχετική ανακοίνωση της ΛΑΕ τονίζεται, μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση προετοιμάζει το νέο θεσμικό πλαίσιο για τα κόκκινα δάνεια, που ουσιαστικά θα οδηγήσει στην αρπαγή λαϊκών περιουσιών χιλιάδων οικογενειών και παράλληλα συνεχίζει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς... Αγωνιζόμαστε για να τους σταματήσουμε. Δεν μας εξαπατούν με ψέματα, δεν μας τρομοκρατούν με διώξεις. Απαιτούμε να σταματήσουν οι διώξεις των αγωνιστών, να προστατευτεί η πρώτη κατοικία και η λαϊκή περιουσία».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης που βρέθηκε στο σημείο της διαμαρτυρίας υπογράμμισε: «Τσίπρας, Τσακαλώτος και οι λοιποί της κυβέρνησης εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία. Ένα μεγάλο έγκλημα σχεδιάζεται σε βάρος της χώρας. Ένα έγκλημα που πνιγεί την οικονομία και δολοφονεί την κοινωνία: Μαζικοί πλειστηριασμοί. Και να σκεφτεί κανεις ότι θα μπει στον χορό των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας και το δημόσιο. Εμείς αντιστεκόμαστε. Είμαστε εδώ όρθιοι και καλούμε τον ελληνικό λαό να αντισταθεί και αυτός».

Τα μέλη της Λαικής Ενότητας διαμαρτύρονται έξω από συμβολαιογραφείο
Με σημαίες, πανό και ντουντούκες στα χέρια
Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από συμβολαιογραφείο επί της οδού Καποδιστρίου 18
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ