Κρεμαστινός: Mόνη λύση μια κυβέρνηση εθνικής συναίνεσης - iefimerida.gr

Κρεμαστινός: Mόνη λύση μια κυβέρνηση εθνικής συναίνεσης

Κρεμαστινός: Mόνη λύση μια κυβέρνηση εθνικής συναίνεσης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο μόνος τρόπος να βγει η χώρα από την εντατική, είναι μια πολυκομματική κυβέρνηση, μια κυβέρνηση Εθνική συναίνεσης και μάλιστα με συμμετοχή των κομμάτων της κεντροαριστεράς, τόνισε στην κεντρική προεκλογική του ομιλία στην Αθήνα, ο καθηγητής και υποψήφιος Βουλευτής με τον ΠΑΣΟΚ στα Δωδεκάνησα Δημήτρης Κρεμαστινός.

Και αυτό διότι όπως τόνισε «πρέπει να διασφαλισθεί ευρύτερη κοινωνική συναίνεση στα μέτρα που πρέπει να λάβει η χώρα προκειμένου να οδηγηθεί στην ανάκαμψη και την πολυπόθητη ανάπτυξη. Αν αυτό δεν επιτευχθεί, επεσήμανε ο κ. Κρεμαστινός, δηλαδή πολυκομματική κυβέρνηση βάσει προγραμματικής σύγκλισης, η χώρα θα οδηγηθεί σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, με ανυπολόγιστο κόστος για τους πολίτες και το μέλλον τους».

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός μάλιστα επεσήμανε ότι εξαιτίας της έλλειψης ουσιαστικής πολιτικής συναίνεσης στη στήριξη των μέτρων που απορρέουν από το μνημόνιο, απέτυχαν οι δύο τελευταίες κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ και οδηγήθηκε η χώρα σε εκλογές.

Ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ παραδέχθηκε ότι το διαβρωμένο πολιτικό σύστημα ευθύνεται για τη σημερινή δεινή κατάσταση αλλά είπε ότι εκείνο που προέχει αυτή την κρίσιμη στιγμή δεν είναι η διάγνωση αλλά η σωστή θεραπεία.

«Ο κόσμος θα πρέπει να επιλέξει για να στείλει στη Βουλή υποψήφιους και κόμματα που δεν διστάζουν να πουν την αλήθεια όσο οδυνηρή κι αν είναι, παρουσιάζουν ρεαλιστικές λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της χώρας και κυρίως πιστεύουν στη συναίνεση, χωρίς την οποία όχι μόνο τίποτα δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί αλλά η χώρα θα χάσει την τελευταία ευκαιρία που έχει να βγει από το σκοτάδι στο φως»

Αλλά και οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν από τους ψηφοφόρους, τόνισε ο κ. Κρεμαστινός, θα πρέπει να είναι « άτομα έντιμα, με ήθος και προσωπικότητα ευρείας απήχησης, που έχουν να επιδείξουν έργο, και όχι διεφθαρμένοι που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή ζοφερή κατάσταση» .

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός υποστήριξε ότι όσοι ψήφισαν συνειδητά Ναι στο Μνημόνιο κατά κανένα τρόπο δεν πιστεύουν ότι αρκεί η πιστή εφαρμογή του για να οδηγηθεί εκ του ασφαλούς η χώρα στην ευημερία. Με την ψήφο τους όμως διατήρησαν τη χώρα στο Ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την ελπίδα ότι η Ε.Ε. θα υποχρεωθεί εκ των πραγμάτων να αλλάξει την πολιτική της, τόσο με την έκδοση του Ευρωομόλογου όσο και με νέα αναπτυξιακά προγράμματα, δεδομένου ότι η ανάπτυξη στην Ελλάδα μέσω του μνημονίου δεν προβλέπεται να αρχίσει πριν το 2014, δηλαδή πολύ αργά.

Την ομιλία παρακολούθησαν, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο τ. Υπουργός κ. Κώστας Γείτονας, ο εκδότης κ. Αντώνης Λιβάνης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αττικόν Καθηγητής Ηλίας Λαμπίρης, η Διοικητής της 2ης Υ.ΠΕ. κ. Χριστίνα Παπανικολάου και πλήθος συμπατριωτών του.

Τον κ. Κρεμαστινό προλόγισαν ο τ. Πρόεδρος της Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς, κ. Γιάννης Φραγκούλης, ο Δωδεκανήσιος Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Γιάννης Γιαλάφος, ο Επίκουρος Καθηγητής Χειρουργικής κ. Γιάννης Καραϊτιανός, Πρόεδρος των Απανταχού Καρπαθίων, και ο Καθηγητής Παθολογίας και Ενδοκρινολογίας κ. Σωτήρης Ράπτης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ