Koυβέλης: Εγώ τις ψήφους του Καμμένου δεν τις θέλω - iefimerida.gr

Koυβέλης: Εγώ τις ψήφους του Καμμένου δεν τις θέλω

Koυβέλης: Εγώ τις ψήφους του Καμμένου δεν τις θέλω
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε αντίθεση με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, εξήγησε πως δεν θέλι τις ψήφους του Πάνου Καμμένου, ενώ τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης μιας κυβέρνησης συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων.

Κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε ο κ. Καμμένος, ανέδειξε το ξεκάθαρα ευρωπαϊκό στίγμα της Δημοκρατικής Αριστεράς, εξηγώντας ότι δεν συμπορεύεται με «αντιευρωπαϊκές δυνάμεις».

Επίσης, τάχθηκε κατά της ακυβερνησίας και υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας σημειώνοντας ότι «δεν θέλω η χώρα μου να περιέλθει σε κατάσταση ακυβερνησίας ούτε είμαι οπαδός των απανωτών εκλογικών αναμετρήσεων. Διεκδικώ να υπάρξει μια κυβέρνηση συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων».

Στην περίπτωση που το κόμμα του πάρει διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνσης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Κουβέλης, όπως ο ίδιος είπε θα απευθυνθεί χωρίς εξαίρεση σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις για τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης πάνω σε ένα κοινό πρόγραμμα.

Δεδομένου ότι για τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς η κυβέρνηση Παπαδήμου ήταν μια πολιτική ήττα, εξέφρασε την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο να υπάρξει μια νέα, ανάλογου τύπου.

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα, την επομένη των εκλογών, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ -προς τα οποία θα απευθυνθεί για τον σχηματισμό κυβέρνησης- να μετακινηθούν από τις σημερινές θέσεις τους για να μπορέσει αυτό να καταστεί δυνατό.

Επισημανε όμως ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα προσφέρει αριστερό άλλοθι στη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ, ενώ αρνητική είναι και η στάστη που τηρεί απέναντι σε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ