Κόρμπιν: Το Εργατικό κόμμα θα επανεκκινήσει τις προσπάθειές του για εξεύρεση συναινετικής λύσης στο Brexit - iefimerida.gr

Κόρμπιν: Το Εργατικό κόμμα θα επανεκκινήσει τις προσπάθειές του για εξεύρεση συναινετικής λύσης στο Brexit

Τζέρεμι Κόρμπιν -Φωτογραφία AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Εργατικό κόμμα θα επανεκκινήσει τις προσπάθειές του για την εξεύρεση συναινετικής λύσης στο Brexit, που να είναι αποδεκτές από τη Βουλή των Κοινοτήτων, ανακοίνωσε μετά το πέρας των ψηφοφοριών χθες Τετάρτη.

Παραδέχτηκε ότι η παράταση της διαδικασίας βάσει του Άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας χωρίς σαφή στόχο δεν αποτελεί λύση και τόνισε ότι τώρα τον έλεγχο της κατάστασης πρέπει να τον πάρει το κοινοβούλιο. Όπως ανέφερε, τις επόμενες μέρες τόσο ο ίδιος, όσο και ο σκιώδης Brexit, Κερ Στάρμερ, καθώς και άλλα στελέχη του κόμματος θα έχουν συναντήσεις με βουλευτές όλων των κομμάτων προκειμένου να βρεθεί συμβιβαστική λύση που να μπορεί να έχει την υποστήριξη της Βουλής.

Ανέφερε ότι το κόμμα έχει αξιόπιστο εναλλακτικό σχέδιο, ενώ πολλά μέλη της Βουλής έχουν επίσης προτάσεις που αφορούν είτε μία μόνιμη τελωνειακή ένωση, ένα δημοψήφισμα, λύση στο πρότυπο της Νορβηγίας κ.ά. «Εναπόκειται σε μας, ως Βουλή των Κοινοτήτων, να ψάξουμε και να βρούμε μία λύση στις ανησυχίες όλων», είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ