Γιούνκερ: Η Γερμανία παρουσιάζεται ως η... οσία χώρα - Προσβάλει τους άλλους - iefimerida.gr

Γιούνκερ: Η Γερμανία παρουσιάζεται ως η... οσία χώρα - Προσβάλει τους άλλους

Γιούνκερ: Η Γερμανία παρουσιάζεται ως ο απουσιολόγος της Ευρωζώνης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποικίλες αντιδράσεις και σχόλια έχει προκαλέσει η απόφαση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να εγκαταλείψει την προεδρία του Eurogroup, εξαπολύοντας παράλληλα σφοδρή επίθεση κατά της Γερμανίας αλλά και της Γαλλίας!

Ο Γιούνκερ κατηγόρησε μάλιστα την Γερμανία τονίζοντας πως «μέρος του προβλήματος είναι ότι η Γερμανία παρουσιάζεται ως η οσία χώρα που θα πρέπει να πληρώσει το λογαριασμό για τις υπόλοιπες χώρες, κάτι που είναι προσβλητικό για τα υπόλοιπα μέλη της Ευρωζώνης».

Παράλληλα ο κ. Γιούνκερ τάχθηκε κατά της θέσης του Φρανσουά Ολάντ για επαναδιαπραγμάτευση του ευρωσυμφώνου και υπέρ των ευρωομολόγων, αν και τα χαρακτήρισε απόφαση του μέλλοντος, ενώ παράλληλα τόνισε πως είναι εφικτή η ενίσχυσης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων με 10 δισ. ευρώ, προκειμένου να ενισχυθεί η ανάπτυξη.

Την ίδια στιγμή πάντως, η Ιταλία ανακοίνωσε μέτρα λιτότητας ύψους 4,2 δισ. ευρώ προκειμένου να γλιτώσει την αύξηση του ΦΠΑ κατά 2 μονάδες, κάτι όμως που ο Ιταλός πρωθυπουργός δεν είναι σίγουρος ότι θα αποφύγει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ