Nissan IMQ Concept: Ετσι θα είναι το επόμενο Qashqai; - iefimerida.gr

Nissan IMQ Concept: Ετσι θα είναι το επόμενο Qashqai;

Έτσι θα είναι το επόμενο Qashqai;
Κώστας Φούζας

Το πρωτότυπο crossover ΙΜQ ενσωματώνει το νέο ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο της Nissan, που θα είναι διαθέσιμο σε αυτοκίνητα παραγωγής από το 2022.

Παράλληλα μας δείχνει και τη μελλοντική σχεδιαστική γλώσσα της εταιρείας που θα υιοθετήσει η επόμενη γενιά του Qashqai.

Η Nissan παρουσιάζει στο Σαλόνι της Γενεύης το IMQ, ένα πρωτότυπο crossover εξοπλισμένο με το βραβευμένο σύστημα e-POWER και ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει αυτή την ηλεκτροκίνητη τεχνολογία στην Ευρώπη. Το σύστημα διαθέτει ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης με μπαταρία που φορτίζεται από βενζινοκινητήρα (στη συγκεκριμένη περίπτωση αποδίδει 340 άλογα & 700 Nm ροπής). Επειδή οι τροχοί κινούνται αποκλειστικά από τον ηλεκτροκινητήρα, τα μοντέλα που διαθέτουν e-POWER προσφέρουν την ίδια ομαλή, άμεση επιτάχυνση και ισχυρή απόδοση, με ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα. Ο κινητήρας βενζίνης, που χρησιμοποιείται μόνο για τη φόρτιση της μπαταρίας, λειτουργεί πάντα στο βέλτιστο εύρος στροφών, μεγιστοποιώντας την εξοικονόμηση καυσίμου, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η Nissan.

Τα πάντα στο εσωτερικό του IMQ, επικεντρώνονται στον οδηγό. Αυτό αποδεικνύεται από το διαδραστικό περιβάλλον γραφικών, όπου κυριαρχεί μια οθόνη 840 χιλιοστών ενσωματωμένη στον πίνακα οργάνων. Είναι εντελώς μαύρη (όπως ακριβώς σε ένα smartphone όταν σβήνει), αλλά όταν ενεργοποιηθεί παρέχει πληροφόρηση για την κατάσταση του e-POWER, καθώς και άλλες πληροφορίες για το όχημα. Μια μικρότερη δευτερεύουσα οθόνη πάνω από την κεντρική κονσόλα φιλοξενεί τον Εικονικό Προσωπικό Βοηθό του IMQ. Αυξάνει την εμπειρία οδήγησης ελέγχοντας τις λειτουργίες του οχήματος, όπως την πλοήγηση, ως απάντηση στις εντολές του οδηγού. Το τιμόνι είναι εργονομικά σχεδιασμένο ώστε να θέτει τον οδηγό σε χαλαρή θέση και να μεγιστοποιεί την ορατότητα του πίνακα οργάνων. Προηγμένης λειτουργικότητας και μαλακής αφής paddles αλλαγής ταχυτήτων, είναι ενσωματωμένα στο πίσω μέρος της στεφάνης του τιμονιού.

Το IMQ είναι εξοπλισμένο με την τεχνολογία Invisible-to-Visible (I2V) της Nissan. Το συγκεκριμένο σύστημα υποστηρίζει τους οδηγούς, συγκεντρώνοντας πληροφορίες από αισθητήρες έξω και μέσα από το όχημα, σε συνδυασμό με δεδομένα από το “σύννεφο” (cloud). Αυτό επιτρέπει στο σύστημα όχι μόνο να παρακολουθεί το άμεσο περιβάλλον του αυτοκινήτου, αλλά και να αντιλαμβάνεται τι είναι μπροστά, ακόμα και να δείχνει τι βρίσκεται πίσω από ένα κτίριο ή γύρω από μια γωνία. Για να καταστεί η οδήγηση πιο ευχάριστη, η καθοδήγηση προσφέρεται με έναν διαδραστικό, ανθρώπινο τρόπο, μέσω των “avatars” που εμφανίζονται εντός του αυτοκινήτου.

Nissan IMQ Concept: Ετσι θα είναι το επόμενο Qashqai;  | iefimerida.gr 0
Nissan IMQ Concept: Ετσι θα είναι το επόμενο Qashqai;  | iefimerida.gr 1
Nissan IMQ Concept: Ετσι θα είναι το επόμενο Qashqai;  | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Nissan IMQ Concept Qashqai
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ