Λεωφορείο κυκλοφορούσε με την επιγραφή «Τιμή στον Ντούτσε» - iefimerida.gr

Λεωφορείο κυκλοφορούσε με την επιγραφή «Τιμή στον Ντούτσε»

Λεωφορείο κυκλοφορούσε με την επιγραφή «Τιμή στον Ντούτσε»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολλές είναι οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στην Ιταλία μετά την δημοσιοποίηση φωτογραφίας ενός αστικού λεωφορείου το οποίο είχε την φωτεινή επιγραφή «Τιμή στον Ντούτσε» (Μουσολίνι).

Πρόκειται για λεωφορείο της Ρώμης και η φωτογραφία κυκλοφόρησε μέσω του μπλογκ nonleggerlo.blogspot.it. Όπως ήταν φυσικό πολλοί πολίτες διαμαρτυρήθηκαν και όπως ήταν φυσικό, ξέσπασε θύλλα αντιδράσεων στο twitter, αναγκάζοντας την εταιρεία να δώσει εξηγήσεις για το περιστατικό.

Ο «ύμνος» για τον Μπενίτο Μουσολίνι, είχε αναγραφεί εκεί που έπρεπε να είναι ο αριθμός του δρομολογίου. Η εταιρεία «Atac» είπε: «έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα ώστε να εντοπιστεί ο υπεύθυνος αυτής της σοβαρής ενέργειας στον οποίο πρόκειται να επιβληθούν κυρώσεις».

Λεωφορείο κυκλοφορούσε με την επιγραφή «Τιμή στον Ντούτσε» | iefimerida.gr 0

Η απάντηση ήρθε άμεσα μετά την δημοσιοποίηση καθώς σύμφωνα με την ιταλική νομοθεσία όλοι όσοι προωθούν τις αρχές του φασισμού διώκονται ποινικά. Υπενθυμίζεται πως το περιστατικό γίνεται επί δημαρχίας Τζάνι Αλεμάνο, του πρώτου ακροδεξιού δημάρχου της ιταλικής πρωτεύουσας από το 1946.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ