Ο Αβραμόπουλος επιμένει στη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ - iefimerida.gr

Ο Αβραμόπουλος επιμένει στη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

υπουργός Εθνικής Άμυνας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην ανάγκη να υπάρξει συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων την επομένη των εκλογών επικεντρώθηκε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Μιλώντας στον ιστότοπο newsit.gr ο υπουργος Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στα ανησυχητικά υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής, λέγοντας πως «οι Χρυσαυγίτες είναι αγνώστου ταυτότητας και αγνώστου προοπτικής. Το άγνωστο εκ των πραγμάτων εγκυμονεί και κινδύνους. Όσα ακούω για αυτό το πολιτικό σχήμα είναι εκτός των δημοκρατικών θεσμών.

Ποιο είναι το πολιτικό πρόγραμμα του κόμματος αυτού; Γιατί δεν εμφανίζονται στις προσκλήσεις των δημοσιογράφων; Η μη εμφάνισή τους σημαίνει μη αποδοχή των δημοκρατικών θεσμών και του πλαισίου που αυτοί έχουν», σχολίασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Απαντώντας σε ερώτημα για τον Πάνο Καμμένο, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε πως το κόμμα του δεν δίνει συγκεκριμένες προτάσεις για όλα τα θέματα. «Ποια είναι η πρόταση του κ. Καμμένου σε σχέση με την Ευρώπη; Το να λες ότι είμαι υπέρ της Ευρώπης αλλά όχι του Μνημονίου αγγίζει τα όρια της μεταφυσικής».

Σε ότι αφορά τους υδρογονάνθρακες και την ΑΟΖ, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως η ανακήρυξη της αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας καθώς πρόκειται για μονομερή κίνηση η οποία δεν απαιτεί καμία άδεια από γειτονική χώρα.

«Η Ελλάδα έπρεπε να το έχει κάνει εδώ και πολλά χρόνια. Το Καστελλόριζο επειδή έχει μπει σφήνα προκαλεί πονοκεφάλους στην Άγκυρα, ωστόσο μόνο νομικά θέματα μπορούν να εγερθούν. Εμείς θα ανοίξουμε ξεκάθαρα τον φάκελο της ΑΟΖ», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας.

«Τώρα ανακαλύψαμε ότι έχουμε στην ελληνική επικράτεια ενεργειακό πλούτο; Παλαιότερα μπορεί να κρίναμε ότι δεν μπορούσαμε να τον αξιοποιήσουμε ή μπορεί να μην μας άφησαν να το πράξουμε», σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος τόνιζοντας πως πρέπει να παραδειγματιστούμε από την Κύπρο.

Αναφορικά με το ζήτημα των υποβρυχίων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε πως το ελληνικό κράτος έχει πληρώσει 2,6 δισεκατομμύρια για τα υποβρύχια. «Αυτό που ζητήσαμε από τους προμηθευτές ήταν να πληρώσουμε μετά την παράδοση των υποβρυχίων. Τα έχουμε ανάγκη γιατί δεν είμαστε ούτε Πορτογαλία ούτε Ιρλανδία. Έχουμε απειλές στην περιοχή μας και πρέπει πάντα να είμαστε σε θέση να προστατέψουμε την εθνική ακεραιότητα και την κυριαρχία της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με τις εκλογές της 6η Μαΐου, ο κ. Αβραμόπουλος ζήτησε να υπάρξει ευθύνη και συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων.

«Αν δεν έχουμε κυβέρνηση την Κυριακή το βράδυ, τότε έχουμε μεγάλο έντονο πολιτικό πρόβλημα. Η πολιτική αστάθεια άνοιξε το δρόμο στο παρελθόν και για κοινωνική αστάθεια. Αυτές τις μέρες πρέπει να σκεφτούν όλοι με γνώμονα την εθνική ευθύνη. Δύσκολες στιγμές, δύσκολη συγκυρία, δύσκολα θα είναι και τα επόμενα βήματα. Την επόμενη ημέρα δεν θα ανοίξει ο δρόμος προς τον παράδεισο», σημείωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ