Ελ Παΐς: «Ευρωπαϊκο σχέδιο Μάρσαλ 200 δισ. ευρώ » - iefimerida.gr

Ελ Παΐς: «Ευρωπαϊκο σχέδιο Μάρσαλ 200 δισ. ευρώ »

Ελ Παΐς: «Έρχονται» 200 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα σχέδιο για δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις ύψους 200 δισ. ευρώ προκειμένου να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα Ελ Παΐς.

Το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά «το σχέδιο αυτό προβλέπει επενδύσεις 200 δισεκατομμυρίων ευρώ σε υποδομές, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και υψηλές τεχνολογίες (με τη συμμετοχή ιδιωτών)», ενώ συνεχίζει λέγοντας πως ο πιθανότερος τρόπος χρηματοδότησης, είναι ένα «χρηματοοικονομικός συνδυασμός» που θα βασίζεται στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα, περίπου 20 δισ. ευρώ που δεν έχουν αξιοποιηθεί ακόμη από τον EFSF θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, προκειμένου να προσελκυσθούν ιδιωτικά κεφάλαια, τα οποία θα στηρίξουν την Eυρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και θα χρησιμεύσουν ως «εγγύηση για σχέδια δημοσίων και ιδιωτικών υποδομών».

Στην περίπτωση αυτή, «εξειδικευμένα χρηματοοικονομικά εργαλεία και ομόλογα» εγγυημένα από την ΕΕ θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση «ασφαλιστικών ταμείων και άλλων επενδυτών», προσθέτει η Ελ Παΐς.

Η άλλη επιλογή αφορά την ενίσχυση των κεφαλαίων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων από τις χώρες μέλη με 10 δισ. ευρώ. Ο τρόπος αυτός είναι λιγότερο πιθανός, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το σχέδιο αυτό θα παρουσιαστεί σε σύνοδο, ημερομηνία για την οποία δεν έχει ακόμα αποφασιστεί, των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων τη ΕΕ, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί πριν από την προγραμματισμένη από καιρό για τις 28 και 29 Ιουνίου σύνοδο κορυφής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ