«Ο Καντάφι συμφώνησε να δώσει 50 εκ. ευρώ στο Σαρκοζί» - iefimerida.gr

«Ο Καντάφι συμφώνησε να δώσει 50 εκ. ευρώ στο Σαρκοζί»

«Ο Καντάφι συμφώνησε να δώσει 50 εκ. ευρώ στο Σαρκοζί»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δημοσίευμα στο γαλλικό ιστότοπο Mediapart αναθερμαίνει την υπόθεση της φημολογούμενης παροχής χρημάτων στο Νικολά Σαρκοζί, από το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι.

Ο συγκεκριμένος ιστότοπος παρουσιάζει έγγραφο που αποδίδεται στον πρώην επικεφαλής των λιβυκών μυστικών υπηρεσιών και το οποίο αναφέρει ότι το 2006 υπήρξε «καταρχήν συμφωνία με την Τρίπολη», ώστε να χρηματοδοτηθεί έως ώς και με 50 εκατομμύρια ευρώ η προεκλογική εκστρατεία του κ. Σαρκοζί, το 2007.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση της φημολογούμενης χρηματοδότησης του απερχόμενου Γάλλου προέδρου από το καθεστώς Καντάφι βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας τον περασμένο Μάρτιο. «Αστεία» την χαρακτήρισε, τότε, ο ίδιος ο κ. Σαρκοζί.

Το βέβαιο είναι ότι διαμορφώνεται πλέον στη Γαλλία κλίμα πολύ βαρύ για τον απερχόμενο, κεντροδεξιό πρόεδρο, καθώς οι δυσμενείς - για τον ίδιο - εξελίξεις εκτείνονται από το πεδίο της εσωτερικής πολιτικής μέχρι το αντίστοιχο της σκανδαλολογίας.

Στην «τελική ευθεία» προς τις κάλπες, διάχυτη είναι η εντύπωση ότι ο σοσιαλιστής αντίπαλός του, ο Φρανσουά Ολάντ, θα επικρατήσει καθαρά. Ο Ζακ Σιράκ, ιστορικό, κορυφαίο στέλεχος της Κεντροδεξιάς, έχει δηλώσει ότι υποστηρίζει, όχι τον ομοϊδεάτη του απερχόμενο πρόεδρο, αλλά τον κ. Ολάντ.

Ο Ντομινίκ Στρος Καν κατηγορεί τον κ. Σαρκοζί ότι «φρόντισε» να προσλάβει διαστάσεις η υπόθεση του «βιασμού», για να το καταστρέψει πολιτικά. Σε όλα αυτά, έρχεται τώρα να προστεθεί το έγγραφο του ιστότοπου Mediapart.

Αναρωτιέται κανείς αν έχει απομείνει κανένα ... κακό που δεν έχει ακόμη «βρει» τον κ. Σαρκοζί, στο τελευταίο στάδιο της προεκλογικής περιόδου...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ