Νέοι χάρτες της ΕΜΥ για τον ισχυρό χιονιά -Πού ακριβώς θα χιονίσει [χάρτες] - iefimerida.gr

Νέοι χάρτες της ΕΜΥ για τον ισχυρό χιονιά -Πού ακριβώς θα χιονίσει [χάρτες]

O χιονιάς στην κορύφωση του θα «τυλίξει» σχεδόν όλη την Αττική / Πηγή: EMY
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέους χάρτες με τους οποίους δείχνει να επιβεβαιώνει τις προβλέψεις για τον επερχόμενο χιονιά, που θα φέρει κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις ακόμη και στην Αττική, δημοσιοποίησε προ ολίγου η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Στους χάρτες, που αφορούν προγνώσεις χιονοπτώσεων για το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα, απεικονίζεται το ψυχρό μέτωπο να «κατηφορίζει» από τη βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα και να «τυλίγει» σχεδόν όλο το νομό Αττικής.

Παρότι δεν εχει "ξεκαθαρίσει" η τελική θέση της κυκλογέννεσης (θέση χαμηλού) δίνουμε μια πρώτη εικόνα με τις περιοχές των χιονοπτώσεων για Σάββατο Κυριακή και Δευτέρα.
Την Πέμπτη θα μιλήσουμε για υψόμετρα και θα δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες για την επερχόμενη κακοκαιρία . pic.twitter.com/kigpwUYjXp

Υπενθυμίζεται ότι ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η κακοκαιρία που θα ξεκινήσει από το Σάββατο να είναι από τις σημαντικότερες χιονοκαταιγίδες της τελευταίας δεκαετίας.

Παρόμοια εικόνα δίνουν και τα προγνωστικά μοντέλα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα οποία «βλέπουν» χιονοπτώσεις ακόμη και στα δυτικά προάστια της Αττικής, τον Πειραιά και το κέντρο της Αθήνας.

Νωρίτερα την Τετάρτη ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς ανέφερε, μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter, ότι τα διάφορα προγνωστικά μοντέλα έχουν μεγάλες αποκλίσεις, επιβεβαιώνοντας ωστόσο την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας.

Υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των προγνωστικών μοντέλων για τη θέση των βαρομετρικών συστημάτων. Ωστόσο προβλέπεται πτώση θερμοκρασίας περί τους 12 βαθμούς και βοριάδες 8 με 9 τοπικά 10 μποφόρ το Σαββατοκύριακο. pic.twitter.com/r2EcVi4zdf

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ