Πολάκης ανένδοτος: Θα πάω στον Στουρνάρα και θα απαιτήσω να ελέγξει τα άλλα δάνεια - iefimerida.gr

Πολάκης ανένδοτος: Θα πάω στον Στουρνάρα και θα απαιτήσω να ελέγξει τα άλλα δάνεια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανένδοτος ο Παύλος Πολάκης, παρά το μεγάλο σάλο που έχει προκληθεί μετά την υποκλαπείσα συνομιλία του με τον Γιάννη Στουρνάρα που ακολούθησε τις αποκαλύψεις για το δάνειο των 100.000 ευρώ που πήρε από την Attica Bank.

Μιλώντας στη Βουλή πριν λίγο ο κ. Πολάκης είπε ότι «θα πάω στον Στουρνάρα και θα απαιτήσω να ελέγξει τα δάνεια των άλλων και δεν θα φύγω αν δεν το κάνει».


Οταν ερωτήθηκε από κάτω με ποια ιδιότητα θα κάνει κάτι τέτοιο, ο υφυπουργός Υγείας τόνισε ότι θα το κάνει με την ιδιότητα του ανθρώπου που κατακρεουργήθηκε από τα ΜΜΕ.

Ο Παύλος Πολάκης αρνήθηκε τις κατηγορίες περί υποκλοπής της συνομιλίας λέγοντας ότι «εγώ δεν ηχογράφησα τον Στουρνάρα, έχω μεγάλο μνημονικό, δεν τον έχω ηχογραφήσει, θυμάμαι τι εχω πει πριν από 25 χρόνια».

Απέδωσε δε, τα όσα έχουν αποκαλυφθεί τις τελευταίες ημέρες στον... Γιάννη Στουρνάρα λέγοντας ότι «τα κάνει αυτά εναντίον μου γιατί αποκάλυψα το KEΕΛΠΝΟ και τη Novartis που είναι μπλεγμένος αυτός και η γυναίκα του».

«Που είπα εγώ ότι ηχογράφησα την συνομιλία, εγώ επιβεβαίωσα το δημοσίευμα. Έχω τεράστιο μνημονικό, θυμάμαι πάρα πολύ καλά τι λέω, θυμάμαι τι έχω πει πριν από 25 χρόνια. Από αυτά που είπα έχει να διαψεύσει κάτι ο κ. Στουρνάρας; Ο SSM έδωσε εντολή να ελέγξει την Attica bank και δεν μπορεί να ελέγξει τις συστημικές τράπεζες».

Ωστόσο ο κ. Πολακης επανέλαβε την απειλή του προς τον κεντρικό τραπεζίτη ότι θα πάει στο γραφείο του και δεν θα φύγει αν δεν ελέγξει και τα αλλά δάνεια που έχουν πάρει πολιτικά πρόσωπα

«Είπα θα έρθω κ. Στουρνάρα και θα απαιτήσω να ελέγξετε και τα άλλα δάνεια και δεν θα φύγω. Με ποια ιδιότητα θα πάω ; Με την ιδιότητα του ανθρώπου που κατακρεουργήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης και αυτός και η οικογένειά του για τρεις μέρες. Εχω το δικαίωμα ως έλληνας πολίτης να πάω.
Δεν μπορεί ο κ. Στουρνάρας να χρησιμοποιεί την θεσμική του ιδιότητα για να στήνει επιχειρήσεις σπίλωσης εναντίον μου. Ο λόγος που κάνει αυτή την επιχείρηση σπίλωσης είναι επειδή έχω συμβάλει στην αποκάλυψη του σκανδάλου NOVARTIS και του σκάνδαλο ΚΕΛΠΝΟ όπου είναι εμπλεκόμενοι και αυτός και η σύζυγός του.

Εγώ δεν ηχογραφώ κανέναν, ότι έχω να πω το λέω καθαρά και ξάστερα και μπροστά και να μην χρησιμοποιεί αυτά και να μην πετάει την μπάλα στην εξέδρα ο κ. Στουρνάρας για να στρέψουμε την κουβέντα σε γελοιότητες περί δήθεν κακουργηματικών πράξεων να μιλήσει πολιτικά.

Βγαίνει να διαψεύσει το περιεχόμενο της συνομιλίας για να μιλήσουμε πολιτικά. Υπάρχει καμία διάψευση του περιεχομένου της συνομιλίας; Του λέω ότι πολύ καλά το κάνετε κ. Στουρνάρα αυτό, είστε ο αρχιτραπεζίτης της χώρας και πρέπει να ελέγξετε και τα δημόσια πρόσωπα εάν το πήραν νόμιμα ή όχι το δάνειο.

Αλλά αφού έχετε τέτοια ευαισθησία και λειτουργείτε με τέτοια ανεξάρτητη θεσμική ακεραιότητα για δείτε λίγο και μια σειρά από άλλα δάνεια για τα οποία δεν έχετε κάνει απολύτως τίποτα και ούτε μονοστηλάκι πουθενά

Ο κ. Πολακης αναφέρθηκε σε δάνεια της εφημερίδας Πρώτο Θέμα ενώ έβαλε στο στόχαστρο και την Μαρέβα Μητσοτάκη.


«33 εκατομμύρια εχει πάρει το Πρώτο Θέμα και θα έπρεπε να είναι απαιτητά από την τράπεζα Πειραιώς εδώ και κανένα χρόνο. Εκεί τι γίνεται εκεί δεν τον ενδιαφέρει η κεφαλαιακή επάρκεια της τράπεζας που της βαράει πιστόλι ένα μεγάλο ΜΜΕ;

Δεν τον ενδιαφέρουν αυτόν τον ανεξάρτητο τραπεζίτη δάνεια άλλων προσωπικών πολιτικών προσώπων. Βγαίνει είδηση ότι ο εφοπλιστής που έχει χρηματοδοτήσει το Πρωτο Θέμα έχει χρηματοδοτήσει και την εταιρεία της κυρίας Μαρέβας Μητσοτάκη με 700.000 € και πιο είναι το θέμα των ημερών; Γιατί εγώ πήρα δάνειο 100.000 € για το οποίο ξεκίνησε ένα σπέκουλο.

Που είναι όλοι αυτοί οι υπερασπιστές των προσωπικών δικαιωμάτων που τρέμει το φρύδι τους και το δέρμα τους όταν αποκαλύπτονται προσωπικά στοιχεία, που είναι όλοι αυτοί να υπερασπίσουν την κατακρεούργηση όχι τη δίκη μου, αλλά της οικογένειας μου».

Οι αναφορές κατά της Μαρέβας Μητσοτάκη προκάλεσαν την παρέμβαση του προεδρεύοντος Νικήτα Κακλαμάνη.

«Λέτε και ξαναλέτε για την κ. Μητσοτάκη χωρίς να έχετε φέρει κανένα στοιχείο και το λέτε για ανθρώπους που δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους την ώρα που το λέτε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Παύλος Πολάκης βολή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ