Ο Πρόντι ζητά κοινό μέτωπο κατά των γερμανικών σχεδίων λιτότητας - iefimerida.gr

Ο Πρόντι ζητά κοινό μέτωπο κατά των γερμανικών σχεδίων λιτότητας

Ρομάνο Πρόντι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντάρτικο κατά του Βερολίνου και της λιτότητας κήρυξε ο πρώην επικεφαλής της Κομισιόν Ρομάνο Πρόντι, μετά την υποβάθμιση-σοκ της Ισπανίας από τον οίκο Standard & Poor's.

Με το κλίμα στις χρηματαγορές να είναι βαρύ λόγω της ισπανικής υποβάθμισης, όλο και περισσότεροι αναλυτές και μεγαλοεπενδυτές καταφέρονται ανοιχτά κατά της πολιτικής λιτότητας που επιβάλλει το Βερολίνο σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ανάμεσα στους επικριτές προστείθενται και ο διάσημος νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς καθώς και ο Τζορτζ Σόρος.

Στη σταυροφορία κατά της Γερμανίας προστέθηκε όμως και ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, Ρομάνο Πρόντι, ο οποίος πρότεινε δημοσίως τη «δημιουργία κοινού μετώπου Ιταλίας, Γαλλίας και Ισπανίας κατά των γερμανικών σχεδίων για ασφυκτική λιτότητα» ενώ ζήτησε «αλλαγή στο τιμόνι της ΕΕ και συνεργασία των ευρωπαϊκών χωρών για την ανάκαμψη της Ευρώπης».

Ειδικότερα, ο Ρομάνο Πρόντι τόνισε: «Αν η Γερμανία εμφανίζεται πεπεισμένη ότι μπορεί να τα καταφέρει μόνη της, Ιταλία Γαλλία και Ισπανία πρέπει να συνεργαστούν για την ανάκαμψη της Ευρώπης. Η αλλαγή πολιτικής είναι απαραίτητη».

Οι εξελίξεις είναι πλέον κατεγιστικές και φαίνεται πως το αραγές μέτωπο υπέρ της λιτότητας έχει αρχίσει να σπάει οδηγώντας το Βερολίνο σε ένα ιδιότυπο απομονωτισμό, αφού ακόμα και χώρες όπως η Ολλανδία βρίσκονται πλέον σε κίνδυνο...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ