Γυμνόστηθες FEMEN διαδήλωσαν για την αλλαγή του νόμου για τους βιασμούς [βίντεο] - iefimerida.gr

Γυμνόστηθες FEMEN διαδήλωσαν για την αλλαγή του νόμου για τους βιασμούς [βίντεο]

Γυμνόστηθες ακτιβίστριες Femen διαδήλωσαν έξω από το κτίριο της γαλλικής Γερουσίας (Φωτογραφία: Twitter)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φορώντας λευκά σεντόνια ως τηβένους, κραδαίνοντας σπαθιά και ζυγαριές και με καλυμμένα τα μάτια ως άλλες Θέμιδες τέσσερις γυμνόστηθες ακτιβίστριες διαδήλωσαν έξω απ’ το κτίριο της Γαλλικής Γερουσίας κατά της αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου για τους βιασμούς.

Στα στήθη τους είχαν γράψει συνθήματα όπως «Η Δικαιοσύνη είναι Τυφλή» και «Ο Βιασμός δεν είναι Πταίσμα», αλλά προτού προλάβουν να τις συλλάβουν αστυνομικοί, πρόλαβαν να φύγουν τρέχοντας ξυπόλητες ανάμεσα στα αυτοκίνητα και να επιβιβαστούν σε όχημα διαφυγής που περίμενε με ζεσταμένη τη μηχανή.

Οι ακτιβίστριες πρόλαβαν να απομακρυνθούν πριν τις συλλάβουν αστυνομικοί (Φωτογραφίες: Twitter)

Η Γαλλική Γερουσία ψηφίζει επί σειρά νομικών μεταρρυθμίσεων βάσει των οποίων ορισμένες υποθέσεις βιασμών και σεξουαλικών επιθέσεων θα χαρακτηρίζονται μικρά αδικήματα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα κρίνονται από δικαστήρια με ενόρκους, αλλά από μονομελή δικαστήρια.

Στόχος των αλλαγών είναι η επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής Δικαιοσύνης στη Γαλλία, που είναι πολύ αργή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακτιβίστριες της FEMEN προκαλούν σάλο στο Παρίσι. Τον περασμένο Νοέμβριο παραβίασαν τα μέτρα ασφαλείας και έτρεξαν προς την αυτοκινητοπομπή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Οι γυναίκες που είχαν γραμμένα στα σώματά τους συνθήματα όπως «Η παρέλαση της υποκρισίας. Η ψεύτικη ειρήνη δημιουργεί αληθινή απειλή» διαδήλωσαν κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου, όπου ηγέτες απ’ όλο τον κόσμο μετείχαν στις εκδηλώσεις μνήμης για την εκατοστή επέτειο από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Τότε όμως τις είχαν συλλάβει αστυνομικοί και τις οδήγησαν σε κλούβες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ