Στον ανακριτή η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη - iefimerida.gr

Στον ανακριτή η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη

εφημερίδες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το κατώφλι του ανακριτή, Γαβριήλ Μαλλή πέρασε η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου Βίκυ Σταμάτη, προκειμένου να απολογηθεί και αυτή μετά τον πρώην υπουργό και την Αρετή Τσοχατζοπούλου με την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος για το πως αποκτήθηκε το νεοκλασικό «παλάτι» επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Το συγκεκριμένο ακίνητο φένεται πως πέρασε στην κατοχή της μέσω της offshore εταιρείας «Nonilis» το 2001 έναντι 1. 100.000 ευρώ, χρήματα που σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, αποτελούν προϊόν δωροδοκίας για την υπογραφή δυο συμβάσεων εξοπλιστικών προγραμμάτων από τον Άκη Τσοχατζόπουλο, όταν εκείνος διετέλεσε υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Στο υπόμνημα που είχε καταθέσει η Βίκυ Σταμάτη στις εισαγγελείς Ευγενία Κυβέλου και Ελένη Σίσκου, είχε αναφέρει ότι απέκτησε το σπίτι με νόμιμο τρόπο και συγκεκριμένα με δάνειο 650.000 ευρώ που έλαβε ενώ το υπόλοιπο μέρος του τιμήματος, 450.000 ευρώ, είχε καταβληθεί σε μετρητά στην πωλήτρια εταιρεία σε βάθος χρόνου μιας τριετίας.

Υπενθυμίζεται πως χθες η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, μετά την απολογία της κρίθηκε προφυλακιστέα για την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο απέκτησε το ακίνητο της Δεινοκράτους, καθώς θεωρήθηκε ύποπτη φυγής.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ