«Εδώ δεν υφίσταται κράτος σύμφωνα με τα δυτικά πρότυπα» -Τι κατέγραψε ένας Αμερικανός, πριν 70 χρόνια, στην Ελλάδα - iefimerida.gr

«Εδώ δεν υφίσταται κράτος σύμφωνα με τα δυτικά πρότυπα» -Τι κατέγραψε ένας Αμερικανός, πριν 70 χρόνια, στην Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Εδώ δεν υφίσταται κράτος σύμφωνα με τα δυτικά πρότυπα», «ατομιστές πολιτικοί μερικοί από τους οποίους είναι χειρότεροι από τους άλλους», «δημόσια διοίκηση που δεν μπορεί να φέρει εις πέρας (ακόμα και) τις πιο απλές λειτουργίες», «μια οικονομική ελιτ αποφασισμένη, πάνω απ’ όλα, να προστατεύσει τα οικονομικά της προνόμια». Αυτές είναι ορισμένες από τις ανατριχιαστικά επίκαιρες διαπιστώσεις του Πολ Πόρτερ για την Ελλάδα τις οποίες κατέγραψε πριν από το 70 περίπου χρόνια.

Ο Πόρτερ ήταν δικηγόρος και κυβερνητικός αξιωματούχος και βρέθηκε στην Ελλάδα το 1947 μετά από εντολή του προέδρου Τρούμαν προκειμένου να εξετάσει την οικονομική κατάσταση και τις συνθήκες στην Ελλάδα. Οι διαπιστώσεις του Πορτερ για την Ελλάδα του 1947 προκαλούν ανατριχίλα: όχι για το πώς ήταν η Ελλάδα τότε, αλλά, για το πόσο επίκαιρες παραμένουν οι διαπιστώσεις του σήμερα 70 χρόνια μετά. Διαβάστε στο economistas.gr τις συγκλονιστικά επίκαιρες διαπιστώσεις του Πόρτερ για τους πολιτικούς και την πολική κατάσταση, την δημόσια διοίκηση και το κράτος, την οικονομία, τις τράπεζες και την οικονομική ελίτ αλλά και τις μαγικές λύσεις για την σωτηρία της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ