Ανοίγει ο τάφος θρυλικού γκάνγκστερ- Εκεί έχουν θάψει 15χρονη αγνοούμενη; - iefimerida.gr

Ανοίγει ο τάφος θρυλικού γκάνγκστερ- Εκεί έχουν θάψει 15χρονη αγνοούμενη;

Ανοίγει ο τάφος του θρυλικού γκάνγκστερ- Υποψίες ότι εκεί έθαψαν 15χρονη αγνοούμ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Βατικανό έδωσε την άδεια που περίμεναν οι αρχές εδώ και τρεις δεκαετίες για την εκταφή του ηγέτης της μαφιόζικης συμμορίας των Μαλιάνα, Ενρίκο Ντε Πέντις, ο οποίος είχε ταφεί στη Βασιλικής του Sant'Apollinare, εκκλησία που χρησιμοποιεί η γνωστή (και από τα μυθιστορήματα) καθολική οργάνωση Opus Dei.

Ο «Ρενατίνο», ο οποίος εκτελέστηκε το 1990 σε ενέδρα από αντίπαλη ομάδα στα 38 του χρόνια, ετάφη με απόλυτη μυστικότητα στην κλειστό για το κοινό εσωτερική αυλή της εκκλησίας, δίπλα σε επιφανείς επισκόπους και καρδινάλιους, αλλά πολλά χρόνια τώρα υπάρχουν υποψίες ότι στην κάσα του υπάρχει η λύση στο άλυτο μυστήριο εξαφάνισης της 15χρονης Εμμανουέλα Ορλάντι!

Η κόρη υψηλόβαθμου στελέχους του Βατικανού, στις 22 Ιουνίου 1983 έφυγε από το σπίτι με προορισμό το Ωδείο -το οποίο βρίσκεται δίπλα στην εκκλησία του Sant'Apollinare- κι έκτοτε δεν την είδε ποτέ κανείς ενώ σύμφωνα με τις ελάχιστες μαρτυρίες που υπάρχουν η κοπέλα μπήκε σε μια πράσινη BMW και έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η εξαφάνισή της προκάλεσε μια σειρά θεωριών συνωμοσίας λόγω της εμπλοκής του Βατικανού αλλά κυρίως επειδή την εποχή εκείνη η Ιταλία συγκλονιζόταν από την απόπειρα δολοφονίας του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β' (1981) και την αυτοκτονία του προέδρου της τράπεζας Ambrosiano, Ρομπέρτο Κάλβι (ο επικαλούμενος «Τραπεζίτη του Θεού» βρέθηκε κρεμασμένος σε γέφυρα του Λονδίνου), το 1982.

Ετσι, οι δύο κυριότερες θεωρίες της εποχής ήθελαν το άτυχο κορίτσι να απήχθη είτε από συνεργάτες του Τούρκου εξτρεμιστή Μεχμέτ Αλί Αγκτσά που επεδίωκαν την απελευθέρωσή του, είτε από ανθρώπους που προσπάθησαν να σιωπήσουν τον πατέρα της για κάτι που εντόπισε στις υποθέσεις του Βατικανού, σε σχέση με τα οικονομικά «πάρε δώσε» μεταξύ της «ιερής» Banco Ambrosiano και των οργανώσεων της Μαφίας στις οποίες εμπλεκόταν ο Κάλβι.

Οι φαινομενικά άσχετες μεταξύ τους υποθέσεις συντηρούσαν διάφορους θρύλους για την απαγωγή κι εκτέλεση της 15χρονης κοπέλας μέχρι το 2008 όταν η μαρτυρία της ερωμένης του Ρενατίτο έριξε φως στην περίεργη υπόθεση.

Η Σαμπρίνα Μινάρντι κατέθεσε στην αστυνομία ότι η εξαφάνιση της Εμμανουέλας σχετιζόταν άμεσα τόσο με τη δολοφονία του μαφιόζου όσο και με τους λόγους της ταφής του στο ναό της Opus Dei. Σύμφωνα με την δική της εκδοχή η εκτέλεση της Ορλάντι ήταν πράξη εκδίκησης προς το Βατικανό επειδή αρνήθηκε τα τοκογλυφικά δάνεια από την Μαφία που του είχε εξασφαλίσει ο Ρενατίνο (λέγεται πως το όνομά του είναι σκαλισμένο στον τάφο με διαμάντια)!

Η ερωμένη υποστηρίζει ότι το σώμα της άτυχης κοπέλας δεν βρίσκεται μέσα στον τάφο του μαφιόζου (αφού... η μαφία την τσιμέντωσε σε παραλιακή τοποθεσία) αλλά υπάρχουν εκεί άλλα στοιχεία που θα διαλευκάνουν την υπόθεση...

Οι εκκλησιαστικές αρχές της Ρώμης και το Βατικανό συμφώνησαν πλέον «να μην φέρουν αντιρρήσεις σε περίπτωση που η αστυνομία θελήσει να ανοίξει τον τάφο του Ντε Πέντις και να μεταφέρει τα λείψανά του σε άλλο σημείο για έρευνα».

Δώδεκα χρόνια πριν η αστυνομία πίστεψε ότι είχε βρεθεί κοντά στη λύση της υπόθεσης όταν σε εξομολογητήριο βρέθηκε κουτί που περιείχε ένα ανθρώπινο κρανίο. Οι εξετάσεις DNA ωστόσο απέκλεισαν το ενδεχόμενο να ανήκει στο αγνοούμενο κορίτσι.

Αστυνομία, Βατικανό και ιταλικές μυστικές υπηρεσίες θέλουν τώρα να δοθεί λύσει στην υπόθεση ώστε να διαλυθούν οι ιστορίες συνωμοσίας για δοσοληψίες με τη μαφία και επομένως εμπλοκή τους στην δολοφονία της κοπέλας...

Η εκταφή αναμένεται να γίνει τον επόμενο μήνα και θεωρείται σίγουρο ότι η αποκάλυψη της αλήθειας (εάν αποκαλυφθεί) θα γίνει άμεσα μπεστ σέλερ μυθιστόρημα και χολιγουντιανή κινηματογραφική υπερπαραγωγή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ