Βασίλης Οικονόμου: «Η Ελλάδα στο έλεος του H1N1, με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ» - iefimerida.gr

Βασίλης Οικονόμου: «Η Ελλάδα στο έλεος του H1N1, με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ»

Ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφοδρή κριτική την κυβέρνηση και ειδικά στο υπουργείο Υγείας, το οποίο κατηγορεί ότι «αποδεικνύεται απολύτως απροετοίμαστο στην αντιμετώπιση του ιού της γρίπης και την ενημέρωση των πολιτών», εξαπέλυσε ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Επικρατείας, Βασίλης Οικονόμου.

«Ενώ τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς -οι νεκροί έφτασαν δυστυχώς τους 39- η κυβέρνηση ολιγώρησε στην λήψη των απαιτούμενων μέτρων. Εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται η απόλυτη ανεπάρκεια σχεδιασμού με τις ελλείψεις στα εμβόλια να είναι πλέον εμφανείς στα φαρμακεία , τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Οικονόμου.

Οπως σημειώνει μαιστα «ενδεικτικό της έλλειψης οργάνωσης του υπουργείου Υγείας είναι ότι οι αναγκαίες παραγγελίες εμβολίων έγιναν μετά τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων και ενώ οι πολίτες δεν είχαν καμία ενημέρωση από τις υγειονομικές αρχές» και εξηγεί: «Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της καθυστέρησης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η δράση του εμβολίου ξεκινά 15 με 20 μέρες από τη στιγμή που το κάνεις».

Παράλληλα, ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ τονίζει ότι «οι δημόσιες δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.) είναι υποστελεχωμένες και ελλιπώς εξοπλισμένες με αποτέλεσμα χιλιάδες ασθενείς με εποχική γρίπη να κατευθύνονται αναγκαστικά στον ιδιωτικό τομέα, αναζητώντας θεραπεία με δικά τους έξοδα».

Ο κ. Οικονόμου, καλεί, τέλος, «την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αναλάβει, έστω και καθυστερημένα, τις ευθύνες της ενώπιον των πολιτών, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα και ενημερώνοντας τους πολίτες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ