40.000 Νορβηγοί αφιέρωσαν στον μακελάρη του Οσλο το τραγούδι που μισεί - iefimerida.gr

40.000 Νορβηγοί αφιέρωσαν στον μακελάρη του Οσλο το τραγούδι που μισεί

Πάνω από 40.000 Νορβηγοί αφιέρωσαν στον μακελάρη του Οσλο το τραγούδι που μισεί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εναν προτότυπο τρόπο να εκφράσουν την απέχθεία τους στο πρόσωπο του μακελάρη του Οσλο, Αντερς Μπρέιβικ, σκέφτηκαν δεκάδες χιλιάδες Νορβηγοί: Συγκεντρώθηκαν σε πλατεία όλοι μαζί και με μία... φωνή τραγούδησαν το τραγούδι που... σιχαίνεται ο Μπρέιβικ.

Συγκεκριμένα, οι συγκεντρωμένοι στο Οσλο, καθώς και οι όσοι άλλοι οργάνωσαν αντίστοιχες συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις της Νορβηγίας, τραγούδησαν το τραγούδι «Παιδιά του Ουράνιου Τόξου», που όπως ο ίδιος ο μακελάρης του Οσλο ισχυρίστηκε στο δικαστήριο, μισεί, καθώς «ο συνθέτης του είναι μαρξιστής και το τραγούδι όργανο «μαρξιστικής πλύσης εγκεφάλου»

«Αισθάνθηκα ότι κακοποιείται ένα τραγούδι με το οποίο μεγάλωσα και που τραγουδάω στο παιδί μου», εξήγησε στο τηλεοπτικό δίκτυο NRK η Λιλ Χένεβαγκ, μία από τις δύο Νορβηγίδες που πήραν την πρωτοβουλία για την πρόσκληση.

Αφού τραγούδησε, το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στο Οσλο πραγματοποίησε πορεία προς το σημείο όπου βρίσκεται το δικαστήριο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ