Huffington Post: Οι Έλληνες κόβουν συντάξεις σε 200.000 ψεύτες - iefimerida.gr

Huffington Post: Οι Έλληνες κόβουν συντάξεις σε 200.000 ψεύτες

Αμερική
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο «ψιλό» φαίνεται να μας έχουν πάρει ακόμη και οι Αμερικάνοι για το σκάνδαλο που ξέσπασε στην χώρα μας, και το οποίο αφορούσε την καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων μέσω συντάξεων-μαϊμού.

Με τον χιουμοριστικό τίτλο «Η Ελλάδα κόβει τα επιδόματα σε 200.000 ψεύτες, νεκρούς ανθρώπους» η αμερικάνικη Huffington Post γράφει για το όργιο με τα επιδόματα και τις συντάξεις των ασφαλιστικών ταμείων που συνέβαλε στην οικονομική κρίση της χώρας.

Σύμφωνα με το άρθρο, τα κρούσματα της κατάχρησης δημόσιου χρήματος μετρώνται σε εκατοντάδες χιλιάδες: συνταξιούχοι που ενώ είχαν αποβιώσει συνέχιζαν να λαμβάνουν σύνταξη από το κράτος, πληρωμές κοινωνικής πρόνοιας για άτομα που ενώ είχαν αναπηρία, σε έλεγχο από το κράτος βρέθηκαν υγιείς και αρτιμελείς. Το ποσό που ζημίωναν ανά έτος το δημόσιο φτάνει τα 800 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Πάντως, κατά τους αρθρογράφους οι γενναιόδωρες συντάξεις ανήκουν πια στο παρελθόν, καθώς έχουν μειωθεί κατά 25%...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ