Προφυλακιστέα μετά την απολογία της η Αρετή Τσοχατζόπουλου - iefimerida.gr

Προφυλακιστέα μετά την απολογία της η Αρετή Τσοχατζόπουλου

off shore
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το δρόμο για τη φυλακή θα ακολουθήσει τελικά και η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, καθώς μετά την απολογία της ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, κρίθηκε προφυλακιστέα.

Η Αρετή Τσοχατζοπούλου κατηγορείται για την υπόθεση νομιμοποίησης παράνομων αμοιβών του πατέρα της από προμήθειες όπλων για το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας.

Η κόρη του πρώην υπουργού κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για το ακίνητο στο Κολωνάκι που εμφανίζεται να αγοράζει το 2006. Σύμφωνα με το πόρισμα των εισαγγελέων, το ακίνητο αυτό -πριν φτάσει στα χέρια της κόρης του Άκη Τσοχατζόπουλου- πέρασε πρώτα στην off shore Bluebell, με έδρα την Μονρόβια Λιβερίας, ενώ διαχειριστής στην εν λόγω εταιρείας φέρεται πως ήταν ο Νικόλαος Ζήγρας, ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, με τον πρώην υπουργό να είναι ο πραγματικός δικαιούχος.

Νωρίτερα ο συνήγορος της είχε υποστηρίξει πως το ακίνητο για το οποίο κατηγορείται «προέρχεται από χρήματα τα οποία έχουν δηλωθεί στην εφορία μέχρι τελευταίο ευρώ και είναι χρήματα προερχόμενα από την εργασία της ως αρχιτεκτόνισσα και ως μικροκατασκευάστρια οικοδομών. Δεν υπάρχει καμία εικονική αγοραπωλησία. Στο εισαγγελικό πόρισμα δεν συνδέεται η κ. Τσοχατζοπούλου με τις εταιρίες που διερευνώνται».

Ωστόσο, ο ανακριτής φαίνεται πως δεν δέχτηκε τους ισχυρισμούς της Αρετής Τσοχατζοπούλου και διέταξε την προφυλάκισή της, ενώ ρόλο φαίνεται πως έπαιξε και το γεγονός ότι η τελευταία διέθετε γερμανικό διαβατήριο. Σύμφωνα δε με το protothema.gr, όταν η κόρη του πρώην υπουργού άκουσε την απόφαση έβαλε τα κλάματα. Όπως φαίνεται δεν πίστευε ότι η κλήση της για κατάθεση θα είχε σήμερα αυτήν την εξέλιξη...

«Η κυρία Αρετή Τσοχατζοπούλου προφυλακίστηκε επειδή είναι κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου», δήλωσε ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Ενώπιον του ανακριτή θα απολογηθούν σήμερα η θεία και ακολούθως ο αδελφός της συζύγου του πρώην υπουργού, Βίκυς Σταμάτη.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ