Λισαβόνα, ΕΕ και ΔΝΤ συμφώνησαν για το πρόγραμμα στήριξης της Πορτογαλίας - iefimerida.gr

Λισαβόνα, ΕΕ και ΔΝΤ συμφώνησαν για το πρόγραμμα στήριξης της Πορτογαλίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας κατέληξε σε μια "καλή συμφωνία" με τις αντιπροσωπείες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που είχαν αναλάβει να διαπραγματευτούν το πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας που είχε ζητήσει η Λισαβόνα, ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζοζέ Σόκρατες.

Όπως είπε ο Σόκρατες, η Πορτογαλία πέτυχε να υπάρξει κάποια ελαστικότητα στους στόχους που θέτει για τη μείωση του ελλείμματός της στο πλαίσιο του τριετούς σχεδίου παροχής οικονομικής βοήθειας που διαπραγματεύτηκε με την ΕΕ και το ΔΝΤ.

"Θέλω να αναγγείλω στους Πορτογάλους ότι η κυβέρνηση κατέληξε σήμερα σε συμφωνία με τις αντιπροσωπείες των διεθνών οργανισμών για το πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας προς τη χώρας μας", είπε ο Σόκρατες, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του. "Η κυβέρνηση κατέληξε σε μια καλή συμφωνία που προασπίζεται την Πορτογαλία", πρόσθεσε, χωρίς να αποκαλύψει το ύψος του ποσού που θα λάβει η Λισαβόνα.

Το ποσό της οικονομικής βοήθειας που ζήτησε η Πορτογαλία από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα φτάσει τα 78 δισεκατομμύρια ευρώ, ανακοίνωσε απόψε το γραφείο του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Ζοζέ Σόκρατες.

Στο πλαίσιο του τριετούς προγράμματος οικονομικής βοήθειας, η Λισαβόνα πέτυχε να υπάρξει μια πιο "ελαστική" βαθμιαία μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματός της, το οποίο θα πρέπει να φτάσει στο 3% το 2013. Όπως είπε ο Σόκρατες, ο στόχος για φέτος είναι να μειωθεί το έλλειμμα στο 5,9%, για το 2012 να πέσει στο 4,5% και το 2013 να έχει φτάσει στο 3%.

Μέχρι τώρα η Πορτογαλία δεσμευόταν να μειώσει το έλλειμμά της στο 4,6% φέτος και να το φτάσει στο 2% το 2012. Το 2010 το έλλειμμα του προϋπολογισμού της χώρας έφτασε το 9,1%, πολύ πάνω από το στόχο του 7,3% που είχε θέσει η κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ