Κόλιν Φερθ: Ελάτε να σώσουμε τους Iνδιάνους Awa! [εικόνες] - iefimerida.gr

Κόλιν Φερθ: Ελάτε να σώσουμε τους Iνδιάνους Awa! [εικόνες]

Κόλιν Φερθ: Ελάτε να σώσουμε τους ινδιάνους Awa! [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Οι παράνομοι λαθροθήρες, όταν συναντήσουν έναν Awa τον δολοφονούν με τα πυροβόλα όπλα τους, την ώρα που ο ιθαγενής διαθέτει μόνον το τόξο του με λίγα βέλη», λέει ο διάσημος Βρετανός ηθοποιός και κηρύττει την έναρξη της εκστρατείας «Διεθνής Επιβίωση» για τους Ινδιάνους του Αμαζόνιου.

Ο βραβευμένος με όσκαρ Κόλιν Φερθ μάχεται με μεγάλο πείσμα για την προστασία «της πλέον απειλούμενης φυλής σε όλον τον πλανήτη» ενώ οι Βραζιλιάνοι εθνολόγοι μιλούν για γενοκτονία

καθώς ο συνολικός πληθυσμός των Awa δεν ξεπερνά, σήμερα, τους 350-360, σε ομαδική διαβίωση και τους 100 σε ατομική διαβίωση, κάπου μέσα στον Αμαζόνιο.

Κόλιν Φερθ: Ελάτε να σώσουμε τους Iνδιάνους Awa! [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Οι Awa ζουν στο δάσος μαζί με τα άγρια ζώα και ο Βρετανός ηθοποιός απευθύνει σθεναρή έκκληση στον υπουργό Δικαιοσύνης της Βραζιλίας, Ζοζέ Εντουάρδο Καρντόσο, να εκτοπίσει με αμετάκλητο τρόπο τους εποίκους από το δάσος, μαζί με τους παράνομους λευκούς λαθροθήρες και τους κάθε λογής «καταληψίες» του.

Κόλιν Φερθ: Ελάτε να σώσουμε τους Iνδιάνους Awa! [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Το Βραζιλιάνικο Εθνικό Ιδρυμα Καταγραφής Ινδιάνικων φυλών, Funai, έχει καταγράψει συνολικά 77 ινδιάνικες φυλές, σε διαβίωση σε μάλλον απρόσιτα σημεία του Αμαζόνιου, που αποτελούν μόλις το 11%-12% της συνολικής έκτασής του. Απειλούνται ωστόσο διαρκώς από τις απρόσμενες, εχθρικές συναντήσεις με τους λευκούς εποίκους του δάσους, από τις ενδημικές ασθένειες απέναντι στις οποίες το "παρθένο" ανοσοποιητικό σύστημά τους είναι απροετοίμαστο, αλλά και την αλόγιστη καταστροφή του δάσους.

Κόλιν Φερθ: Ελάτε να σώσουμε τους Iνδιάνους Awa! [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Κόλιν Φερθ: Ελάτε να σώσουμε τους Iνδιάνους Awa! [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Κόλιν Φερθ: Ελάτε να σώσουμε τους Iνδιάνους Awa! [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Κόλιν Φερθ: Ελάτε να σώσουμε τους Iνδιάνους Awa! [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ