Στηβ Κην: Η Συνθήκη του Μάαστριχτ ήταν μία «συμφωνία αυτοκτονίας» - iefimerida.gr

Στηβ Κην: Η Συνθήκη του Μάαστριχτ ήταν μία «συμφωνία αυτοκτονίας»

Στηβ Κην: Η Συνθήκη του Μάαστριχτ ήταν μία «συμφωνία αυτοκτονίας»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη πως η Συνθήκη του Μάαστριχτ ήταν μία «συμφωνία αυτοκτονίας» εξέφρασε ο καθηγητής οικονομικών Στηβ Κην του Πανεπιστημίου του Σίδνεϋ της Αυστραλίας.

Ο καθηγητής τονίζει πως το σχέδιο μιας υποτιθέμενης οικονομίας της αγοράς είναι «ελλιπές» και πως έχει βασισθεί στην υπόθεση ότι δεν θα συμβεί ποτέ μια οικονομική κρίση. Στο πλαίσιο αυτό - υποστηρίζει ο κ. Κην, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν εγκλωβιστεί σε ένα μονοπάτι λιτότητας, τη στιγμή που απαιτούνται μέτρα ανάπτυξης.

«Το ευρώ πρέπει να καταρρεύσει. Όσο συνεχίζουμε τη φάρσα του να πιστεύουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε να λειτουργήσει, τόσο πιο μεγάλη θα είναι η τελική συντριβή», τονίζει ο Κην.

Στην συνέχεια επισημαίνει πως η έξοδος από την οικονομική κρίση είναι εφικτή αλλά όχι εύκολη. «Πρέπει να έχεις υπέρογκο χρέος για πάντα, για να αυξάνονται οι τιμές των assets για πάντα, ενώ το χρέος δεν πρέπει να αυξάνεται», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ