Ντόρα: Θα σπάσω το απόστημα του πελατειακού και διεφθαρμένου κράτους - iefimerida.gr

Ντόρα: Θα σπάσω το απόστημα του πελατειακού και διεφθαρμένου κράτους

Mπακογίαννη: Θα σπάσω το απόστημα του πελατειακού και διεφθαρμένου κράτους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποφασισμένη να συμβάλλει με κάθε τρόπο στην πάταξη της διαφοράς εμφανίστηκε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, από την Ιεράπετρα Λασιθίου, στο πλαίσιο της περιοδείας της στην Κρήτη.

Οπως χαρακτηριστικά είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε είπε πως «είμαι αποφασισμένη και θα σπάσω το απόστημα του πελατειακού και διεφθαρμένου κράτους», ενώ χαρακτήρισε αδιόρθωτα τα δυο «τέως μεγάλα κόμματα», που «δεν έχουν πάρει κανένα, μα κανένα μήνυμα από την κρίση».

Οπως είπε, «εξακολουθούν και πολιτεύονται με τον ίδιο παλαιοκομματικό τρόπο όπως και πριν. Δίνουν την εντύπωση ότι διαφωνούν το ένα με το άλλο, αλλά όταν πηγαίνουν στη Βουλή, σε αγαστή συνεργασία ψηφίζουν τα χρήματα για να ρυθμίσουν τα δάνεια των κομμάτων τους και για να πάρουν 50 εκ. ευρώ προεκλογική ενίσχυση».

«Τα υπόλοιπα επτά κόμματα, που διεκδικούν την ψήφο του ελληνικού λαού σήμερα, φοβούμαι ότι λένε πράγματα εκτός τόπου και χρόνου», προσέθεσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας. «Λένε πράγματα, είπε, τα οποία είναι εξαιρετικά επικίνδυνα και μπορεί να οδηγήσουν τη χώρα εκτός ευρωζώνης και πίσω στη δραχμή».

Για τη Δημοκρατική Συμμαχία, η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι είναι ένα κόμμα φιλοευρωπαϊκό, που δεν έχει απολύτως καμία αμφιβολία ότι το μέλλον της χώρας είναι μέσα στην Ευρώπη, ένα κόμμα το οποίο έχει διαπραγματευτεί στην Ευρώπη και με επιτυχία έφερε το ευρωπαϊκό Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα στην Ελλάδα να υποστηρίξει τις προτάσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας για την έξοδο από τη κρίση.

Χαρακτήρισε το ψηφοδέλτιο του κόμματος ως «το καλύτερο ψηφοδέλτιο που έχει κατέβει στο νομό Λασιθίου», λέγοντας ότι αποτελείται από ανθρώπους που μπαίνουν μέσα στη μάχη τη δυσκολότερη ώρα της πολιτικής, όχι για τους εαυτούς τους, αλλά για να προσφέρουν στο Λασίθι. «Θα είμαστε καταλυτικοί στην προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων, ιδιαίτερα της περιοχής, αλλά και ολόκληρης της Κρήτης», είπε.

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις, ανέφερε πως -«ως εκ του θαύματος»- την ημέρα που επρόκειτο να σταματήσουν να δημοσιοποιούνται, όλες έφεραν τη Δημοκρατική Συμμαχία στη Βουλή. «Μέχρι τότε βρισκόμασταν στο 2,9%, τώρα μας δίνουν όλες πολύ πάνω από 3%», είπε και πρόσθεσε πως έχει «μια εμπειρία των δημοσκοπήσεων, την οποία σας την έχω ξαναπεί».

Η κ. Μπακογιάννη σημείωσε πως στις περιφερειακές εκλογές «όταν δίναμε τη μάχη για την Κρήτη» οι δυο μεγαλύτερες εταιρείες δημοσκοπήσεων, είχαν δώσει στο κόμμα της 4,8% και 5,2%, ενώ τελικά συγκέντρωσε 18%. «Κατόπιν τούτου, εγώ ξέρω ποια είναι η πραγματικότητα, τη ζω, τη βιώνω, περπατώ στο δρόμο- είμαι η μόνη ίσως πολιτικός αρχηγός που δεν κρύβεται, αλλά περπατάει κανονικά, είμαι και δυο μέτρα όπως ξέρετε και κατόπιν τούτου με βλέπει και ο κόσμος», είπε χαρακτηριστικά.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας εκτίμησε ότι θα υπάρξουν νέα μέτρα εάν δεν υπάρξουν διαρθρωτικές αλλαγές, σημειώνοντας πως «εάν φτάσαμε σε αυτό το χάλι με τα χαράτσια και τη μείωση των μισθών, οφείλεται αποκλειστικώς στο ότι δεν έγινε καμία διαρθρωτική αλλαγή» και υπεραμύνθηκε των θέσεων του κόμματός της, λέγοντας πως όταν η τρόικα λέει "κάνε οικονομίες", «ένας ορθολογικός τρόπος να κάνεις οικονομίες είναι να προσαρμοστείς στις πραγματικές ανάγκες».

Η Ντόρα Μπακογιάννη, επίσης, αναφέρθηκε σε καίρια θέματα που αφορούν στο Λασίθι και στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, αλλά και σε επιμέρους πολιτικές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ