Iσπανία κατά Μαδούρο: Απελευθερώστε άμεσα τους συλληφθέντες δημοσιογράφους - iefimerida.gr

Iσπανία κατά Μαδούρο: Απελευθερώστε άμεσα τους συλληφθέντες δημοσιογράφους

Στιγμιότυπο από τραυματισμό δημοσιογράφου σε παλαιότερη αντικυβερνητική διαδήλωση / Φωτογραφία: AP Images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζονται οι συλλήψεις δημοσιογράφων διεθνών Μέσων Ενημέρωσης στη Βενεζουέλα.

Υστερα από τις συλλήψεις δυο Γάλλων ρεπόρτερ, οι Αρχές του Καράκας πέρασαν χειροπέδες σε δυο δημοσιογράφους από την Ισπανία.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Μαδρίτη, το πρωί της Πέμπτης, ζήτησε σε αυστηρό τόνο την άμεση απελευθέρωση των δυο Ισπανών.

«Η κυβέρνηση (σ.σ. της Ισπανίας) απαιτεί την άμεση απελευθερώσή τους. Οι Αρχές της Βενεζουέλας πρέπει να σεβαστούν τον νόμο, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες, μια από τις οποίες είναι και η ελευθερία του Τύπου» ανέφερε στην ανακοίνωσή της η ισπανική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ισπανοί δημοσιογράφοι εργάζονται για το πρακτορείο EFE, το οποίο, όπως αναφέρει το Reuters, είναι το τέταρτο μεγαλύτερο στον κόσμο.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών η Βενεζουέλα απέλασε δυο ακόμη δημοσιογράφους από τη Χιλή, με την αιτιολογία ότι κάλυπταν τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις δίχως να έχουν διαπίστευση, προσποιούμενοι τους τουρίστες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ